kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İrticaya geçit yok
Başbakan Ecevit bakanlık, valilik ve kaymakamlıklara bir genelge göndererek irtica ile mücadelede daha kararlı olunmasını istedi.

57. HÜKÜMET irtica ile mücadele konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdi. Hükümet dün ilgili bakanlık, valilik ve kaymakamlıklara hazırladığı yeni genelgeyi göndererek, irtica ile mücadele konusunda yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

Genelgede, Başbakanlık Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu'nun irticai, yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı önlemlerin etkin bir şekilde sürdürdüğü belirtildi.

Başbakan Bülent Ecevit'in imzasıyla gönderilen genelgede, "siyasi iradenin Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini yok etmeye yönelmiş bulunan irticai faaliyetlerle mücadelede tüm devlet kurumları ve kamu görevlilerinin arkasında ve desteğinde olduğundan kuşku duyulmaksızın, kamu görevlilerince irticai faaliyetlerle mücadeleye ilişkin olarak daha önce çıkarılmış olan Başbakanlık direktif ve genelgelerinin uygulanmasına mevcut mevzuat çerçevesinde devam edilecektir" denildi. Genelgede merkezde bakanların, taşrada vali ve kaymakamların dinin, siyasi, ekonomik, ticari, sosyal ve diğer şekillerde istismarına karşı, her türlü önlem almakla yükümlü oldukları ifade edildi. Yasalara uymayanlar hakkında yasal işlemlerin tereddütsüz yerine getirileceği, özellikle kılık kıyafet yönetmeliği hükümlerinin titizlikle uygulanacağı genelgede yer aldı.

Vakıflara dikkat
Son günlerde Fethullah Gülen ve okullarının gündeme getirdiği "irticai faaliyetlerde eğitimin rolü" Başbakanlık genelgesinde önemli bir yer tuttu. İrticai faaliyetlerin eğitim yoluyla gençleri ele geçirmeye yönelmiş olduğu, vakıflar, özel kuruluşlar ve belediye ile şahıslar tarafından kurulan özel öğretim kuruluşları ile özel yurt, pansiyon ve kurslar üzerindeki devlet denetimi ve gözetiminin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Bu kuruluşların sistemli ve etkin bir şekilde denetimlerini sağlayacak mevzuat düzenlemelerinin de yürürlüğe konulması genelgede yer aldı.

Genelgede vatandaşların dini duygularını istismar ederek topladığı kaynakları irticai faaliyetlerin finansmanına yönelten dernek, vakıf, şirket ve benzeri kuruluşların nezdinde yürütülmekte olan il ve ilçe merkezi denetimlerin kapsamının genişletilmesinin sağlanması istenildi.

Ağa düşmesinler
Ayrıca, okul çağındaki çocukların öğrenim, barınma ve kurs gereksinimlerinin belirlenerek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu'ndan yararlanmak suretiyle gerekli önlemlerin devlet tarafından alınması ve bu çocukların irticai faaliyetlerin ağına düşmemesi gerektiği ifade edildi.

Erhan SEVEN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır