kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ehliyetini 3 gün önce almıştı!..
Müzik dünyası bir erken ölümle daha sarsıldı. Önce Gökhan Semiz ardından Kerim Tekin ve şimdi de Türk popunun genç yıldızı Ajlan...

Muğla'nın Fethiye ilçesi yakınlarında Antalya-Muğla karayolunda meydana gelen kazada yaşamını kaybeden şarkıcı Ajlan Büyükburç'un ehliyetini Pazartesi günü aldığı ortaya çıktı. Büyükburç'un kullandığı 34 KNP 20 plakalı otomobil, dün sabah saat 06.45 sıralarında Fethiye'ye bağlı Eşen beldesi girişinde yeni mucur dökülen yolda aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu takla attı. Yolun kenarında park halinde bulunan 48 FJ 128 plakalı traktörün römorkunun üzerine düşen otomobil hurdaya dönerken, Ajlan Büyükburç olay yerinde hayatını kaybetti.

Marmaris Martı Otel'de sahne çalışması yapan Ajlan Büyükburç, Pazartesi günü İstanbul'daydı ve arkadaşlarıyla keyifli bir gün geçirmiş, ehliyetini almış ve Salı Sabah'ı da ilk uçakla Dalaman'a uçmuştu. Bu feci kazada hayatını kaybeden Büyükburç'un cesedi önce Eşenler sağlık ocağına kaldırıldı. Burada savcının yaptığı otopsinin ardından Fethiye Devlet hastanesi morguna kaldırılan Büyükburç'un naaşı ailesinin isteği üzerine bir ambulansla Dalaman'a gönderildi. Cenaze daha sonra uçakla İstanbul'a getirildi. Bu arada kazanın olduğu yolda yeni dökülen mucur nedeniyle 4 kazanın meydana geldiği, kaza yapanlardan ikisinin belediyeye kazaya sebebiyet vermekten dava açtıkları öğrenildi.

Bir erken ölüm daha
Müzik dünyası bir erken ölümle daha sarsıldı... Önce Kerim Tekin, ardından Vitamin grubundan Gökhan Semiz ve şimdi de Türk popunun genç yıldızı Ajlan Büyükburç...

Her ölüm erken ölümdür ama Ajlan'ın ölümü çok erken oldu... Daha 30'unu karşılamamıştı Ajlan... Daha çok yolu vardı...

Kendini keşfedecek, hayatı keşfedecekti. O bir renk olmak istiyordu hayatın içinde. Renksiz olmaktansa bir renk. Hem de çok canlı bir renk.

Ve en çok da 'yeşil' olmak istiyordu.

Ve ölüm onu taze bir sabaha gözlerini açan hayatın kollarından çekip aldı... Sessizce... Herkes uykudayken...

O hayata ünlü müzik adamı Erol Büyükburç'un kızı olarak gözlerini açmıştı... Ama bir ünlünün kızı olmakla kalmadı... Babasından bayrağı alıp 'müzik'le yoğrulu yaşamda kendi kendine yürümeye başladı.

Babasından aldığı müzik sevgisi çocukken sarıp sarmalamıştı onu. 8 yaşında gitar dersleri aldı. Çocukluk yıllarında 'mutluluk fotoğrafları' vardı. Anne ve babası henüz ayrılmamıştı ve Ajlan, müzik sevgisinden söz ederken, "Annemle babamın birlikte olduğu yıllarda evimizde üç bin tane plak vardı ve bunlar benim hayatımdı" der. 8 yaşında hem İngilizce şarkılar söyler hem de caz müziğiyle tanışır. 17 yaşında ise Türkçe şarkılar söylemeye başlar.

1970 doğumlu olan Ajlan Nişantaşı Anadolu Lisesi'nde okurken, okulun fırtına kızıdır. Tüm sosyal etkinliklerin yıldızıdır. Okulunu çeşitli müzik yarışmalarında aldığı derecelerle gururlandırır. Fatih Erkoç'un vokalistliğini yapar.

Ama Türkiye onu ve müzikteki partneri Mine'yi, Aziz Üstel'in sunduğu "Gecenin Konukları" programı ile tanır. Bu programda caz şarkıları söyleyen bu iki kızın billur gibi sesleri herkesin dikkatini çeker.

Ardından "Aşk Olsun" isimli ortak bir çalışma yapar Ajlan ile Mine.. Kıpır kıpır hareketleri, müzik bilgileri, ilginç kostümleri ile müzik dünyasında yeni bir renk, yeni bir soluk olurlar...

Onlar müzikteki birlikteliklerinin yanısıra çok iyi iki dosttur. Ama bir süre sonra kendi başlarına devam etme kakarı alırlar. Ve yollarını ayırırlar. Ajlan "Tutunup Kendime" adlı bir solo çalışma yapar. Mine ise müzikal çalışmaları için Amerika'ya gider. Ama bekledikleri başarıyı yakalayamazlar. Ve ayrıldıkları günden itibaren sürekli olarak yeniden birleşecekleri haberleriyle gündemde olurlar. Ama birleşme olmaz.
Ajlan son günlerde yeniden 'caz' heyecanıyla sarılıp sarmalanmıştı. En sevdiği caz şarkılarını bir albümde toplamayı istiyordu ve bunun için çalışmalara başlamıştı. Bir diğer çalışma ise pop albümü olacaktı. Birlikte çalışmayı çok istediği Aysel Gürel'den de bir şarkı almıştı. Ve bu son şarkının adı; "Vursalar Ölmem"di.

Babası ile arası açıktı
Erol Büyükburç'un Türkan Hanım ile olan evliliğinden dünyaya gelmişti Ajlan... Ama anne ve babasının yolları ayrılınca o da her çocuk gibi bu ayrılıktan etkilendi. Erol Büyükburç'un halen evli olduğu Emel Büyükburç ile hiçbir zaman yıldızı barışmadı. Geçtiğimiz yıl Büyükburç'un bir başka evliliğinden dünyaya gelen kızı Özlem'e yardım elini uzatmaması baba-kızın arasındaki ipleri koparttı. Erol Büyükburç'un 1,5 yıl evli kaldığı Gönül Hanım'dan da Özlem adında bir kızı vardı ve ayda 10 milyon nafaka ödüyordu. Ancak Özlem Büyükburç hastaydı. Kronik ülseratif kolit olan Özlem Büyükburç'un tedavi masrafları için varını yoğunu satan anne Gönül Demirkol ile Erol Büyükburç'un mahkemedeki hesaplaşması Ajlan'ı çileden çıkarttı. Ve 'Ben artık öyle bir adamı tanımıyorum' diyerek babasıyla olan bağları koparttı. Ajlan'ın Kozyatağı'nda oturan annesi Türkan Hanım ise ölüm haberiyle şoka girdi. İğne ile sakinleştirilen ve uyutulan Türkan Hanım'ın yanında Ajlan'ın kızkardeşi Jeyan, arkadaşları ve müzikteki can dostu Mine vardı. Kalp hastası olan baba Erol Büyükburç ise kızının ölümünden bir gün önce SSK Okmeydanı Hastanesi'ne kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır