kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Pakdemirli, DGM savcılarına taktı
GECE yarısı gözaltına alınmaları engellemek üzere bir yasa tasarısı hazırlayan ANAP Manisa Milletvekili Ekrem Pakdemirli dün Meclis'te yaptığı gündem dışı konuşmada da DGM savcılarını topa tuttu. DGM savcılarının "Yarı tanrı durumuna geldiğini" söyleyen Pakdemirli, haklarında ciddi suçlamalar bulunmayan işadamlarını, yazarları, sanatçıları bile gece yarıları evlerinden toplatabildiklerinden yakındı. Pakdemirli, "DGM'lerin yargılama usullerinde değişiklik yapılmalı, bu mahkemeler sadece terörle ilgili suçlarda ihtisas mahkemeleri haline getirilmeli" dedi. Pakdemirli'nin kanun teklifi ile silahlı çete sanıkları hariç, özellikle ekonomik suçlarda sanık olma ihtimali bulunanların, geceyarısı evlerinden gözaltına alınmaları engelleniyor.

Devletin zirvesi bugün İstanbul'da
MİLLİ Güvenlik Kurulu bugün Demirel'in başkanlığında İstanbul'da toplanıyor. Saat 14.00'de Harp Akademileri Komutanlığı'nda yapılacak toplantının özel gündemi Boğazlar olacak. Boğazların petrol taşımacılığında yoğun olarak kullanılması nedeniyle, toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer'in de davet edildiği öğrenildi. Gündemde boğazların yanısıra irtica, terör ve organize suçlarla mücadele de yer alıyor. Toplantıda PKK terör örgütüne yönelik alınan önlemler ve son yapılan MİT operasyonu da görüşülecek. Demirel ve MGK üyeleri, 4 saat sürmesi planlanan MGK toplantısının ardından Harp Akademileri'nda saat 18.00'de düzenlenecek mezuniyet törenine katılacaklar.
Mahmut BULUT

'Pompalı' yasasında geri adım
MGK'nın çıkarılmasını tavsiye ettiği kanun tasarıları arasında yer alan ve daha çok irticai örgütlerin rağbet ettiği pompalı tüfekler konusunda, geri adım atıldı. Pompalı silahlara ruhsat almayı güçleştiren ve bu tüfeklerin bulundurulması ile taşınmasına çeşitli sınırlamalar getiren kanun tasarısı, TBMM İçişleri Komisyonu tarafından alt komisyona havale edildi. Kararda silah üreten ve satan özel sektör kuruluşlarının temsilcilerinin Komisyonda yaptıkları konuşmalar etkili oldu.

Tasarı, koalisyon ortakları arasında bir görüş ayrılığına da yol açtı. MHP'li üyeler, FP ve DYP'lilerle birlikte hareket ederek tasarının alt komisyona gitmesinde etkili oldular. DSP'lilerin tasarının bir an önce görüşülmesi yönündeki talepleri Komisyonun diğer üyelerince benimsenmedi. Komisyona katılan Silah Satıcıları Derneği Başkanı Mehmet Aydın Alay, bugün pompalı tüfek ruhsatı almanın tabanca ruhsatı almak kadar zor olduğunu öne sürdü, "Dolayısıyla yeni bir kanun çıkarıp bu işlemleri daha da güçleştirmenin bir manası yok. Zaten pompalı tüfeklere sınırlama getirileceği, bu tüfeklerin toplatılacağı yönünde çıkan haberler silah sanayiini olumsuz etkiledi" dedi.

Ertürk kardeşler Nevşehir'e nakledilecek
Cezaevlerinde önceki gece sona eren olayların ardından her şey normale dönerken, eylemlere gerekçe gösterilen, Çankırı Valisi Ayhan Çevik'e bombalı saldırı olayının sanıkları Kemal ve Bülent Ertürk kardeşlerin Nevşehir Cezaevi'ne nakledileceği bildirildi. Eskişehir Cezaevi'nde kalan ve 60 günü aşkın süredir açlık grevi yapan Ertürk kardeşler, Ankara Kapalı Cezaevi'ne nakillerini istiyorlardı. İki kardeşin Nevşehir Cezaevi'ne nakillerinin kararlaştırılmasıyla birlikte İstanbul Bayrampaşa Cezaevi'nden yönetildiği öğrenilen eylemler de sona erdi. Öte yandan Kemal ve Bülent Ertürk'ün açlık grevini sona erdirdiği de açıklandı.
Göksel ÇAĞLAV

Matematik olimpiyatı birincisi İzmir'den
TÜBİTAK tarafından belirlenen matematik takımında yer alan İzmirli lise öğrencisi Bumin Yenmez, Matematik Olimpiyatı'nda dünya şampiyonu oldu. Özel Yamanlar Liseleri Genel Müdürü Barbaros Kocakurt, yaptığı yazılı açıklamada, 14-22 Temmuz tarihleri arasında Romanya'da yapılan 40. Dünya Matematik Olimpiyatı'nda lise ikinci sınıf öğrencisi Bumin Yenmez'in dünya şampiyonu olduğunu bildirdi. Kocakurt, 90 ülkeden 540 öğrencinin katıldığı yarışmada, Özel Yamanlar Liseleri öğrencisi Hüseyin Acan'ın da bronz madalya aldığını kaydetti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır