kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Söz rektörde
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu: Senatonun kararları tamamen doğrudur. İstifalar huzursuzluk olduğunu göstermez.

Yaptığı uygulamalarla Hukuk ve İktisat Fakülteleri'nde adeta bir yaprak dökümüne neden olan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu dün bir basın toplantısı düzenleyerek tepkiye neden olan kararları savundu. Alemdaroğlu yapılan eleştirilere şu yanıtları verdi:

Senatonun, bazı bölümlerinin birleştirilmesi kararı doğrudur. Aynı adla farklı fakültelere bağlı bölümlerin bulunması haksızlığa neden olduğu gibi mezunların istihdamında da sorun yaratmaktadır. Öğretim üyelerinin karara itirazları nostaljiktir. İstifalar huzursuzluk olduğunu göstermez.

Senato oylamasının demokratik olmadığı iddiası, üniversite yasalarının bilinmemesinden kaynaklanmaktadır. Yasada çekimser oy diye birşey yok.

Lisans öğretim ve sınav yönetmeliği değişikliği çağın gereksinimlerine yanıt verebilecek bir eğitim programı uygulamak içindir.

Nitelikli eğitim hedefine ulaşmak isteyen üst yönetimle, yapılan yenilikleri kabul etmek istemeyen bazı öğretim üyeleri arasındaki fikir ayrılığı kamuoyuna çarpıtılarak yansıtılmıştır.

İki yeni üniversite kurulacak
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda, İstanbul'da Okan, Ankara'da Ufuk adını taşıyan iki yeni vakıf üniversitesi kurulması kabul edildi. Komisyon'da kabul edilen tasarılar, İstanbul'da Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından "Okan Üniversitesi", Ankara'da Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı'nca "Ufuk Üniversitesi" kurulmasını öngörüyor. Okan Üniversitesi bünyesinde fen-edebiyat, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri, Ufuk Üniversitesi bünyesinde ise fen-edebiyat, tıp, eğitim ile iktisadi ve idari bilimler fakülteleri kurulacak.

Barış MUTLU

EĞİTİM DÜNYASINDAN
Konya'da okul kapandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın irticai faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle kapatılmasını istediği Konya'daki Özel Elmas Okullarına kilit vuruldu. Okulda 422 öğrenci eğitim görüyordu. Yetkililer, Konya'da eğitim ve öğretim veren iki özel okulun daha aynı gerekçeyle kapatılacağını bildirdiler.

TUS başvurusu
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (TUS) başvurular, 26 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 18-19 Eylül 1999 tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan sınavın kılavuz ve başvuru belgeleri, Sağlık Bakanlığı il müdürlüklerinden 1.5 milyon liraya alınabilecek. Sınav ücreti olarak da 12 milyon lira ödenecek.

Çevre dersi geliyor
Milli EĞitim Bakanlığı ile Çevre Bakanlığı, önümüzdeki ders yılından itibaren ana okullarından lise son sınıfına kadar eğitimin her aşamasında "çevre dersi" okutulması için anlaştı. Haftada bir saat verilecek çevre dersinde öğrencilere kirlilik nedenleri, toprak kayıpları ve erozyon, kirliliğin insan sağlığına etkileri anlatılacak.

İnsan hakları
Milli Eğitim Bakanlığı lise öğrencilerinin "insan hakları" konusunda eğitilmesini kararlaştırdı. 3. sınıflara seçmeli olacak ders sırasında laik olmayan ülkelerdeki uygulamalarla ilgili Türkiye'de yayınlanan gazete, dergi ve makalelerden örnekler getirilerek sınıf panosuna asılacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır