kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Manukyan kiracılarından oldu
İçişleri Bakanı Tantan, genelev patroniçesi Manukyan'ın Yalova'daki apartmanında oturan 3 vali yardımcısına "Daireleri derhal boşaltın" talimatı verdi.

Göreve geldiği günden bu yana bakanlığına bağlı tüm birimlerde adeta fırtına gibi esen İçişleri Bakanı Sadettin Tantan şimdi de genelev patroniçesi Matild Manukyan'ın evinde kiracı olarak oturan bürokratlara el attı.

Tantan, Manukyan'ın Yalova Gazipaşa Caddesi'ndeki denize sıfır apartmanında çok düşük kiralarla oturan 3 vali yardımcısına "Hemen daireleri boşaltın" talimatı verdi. Manukyan'ın evinde 61 milyon liraya oturan vali yardımcıları Natık Vahit Abbasoğlu, Sadettin Genç ve Efnan Özbulgur bu talimat üzerine yeni ev aramaya başladı. Ancak yardımcıların işleri zor gibi görünüyor. Çünkü benzer özelliklerdeki dairelerin kiraları 150-200 milyon lira arasında değişiyor.

Aynı apartmanda 20 milyon lira kira ile oturan ve geçen yıl bu nedenle bir soruşturma geçiren İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ömer Tüzün ve İl Milli Eğitim Müdürü Ruhi Pehlivan'ın ise daireleri boşaltıp boşaltmayacağı merakla bekleniyor. Albay Tüzün için açılan soruşturmada Kıdemli Albay Fehmi Altınbilek tarafından hazırlanan raporda, "Albay Ömer Tüzün'ün Manukyan'ın evinde oturuyor olması fuhuşla mücadelesindeki samimiyeti hakkında şüpheler hasıl etmektedir. Kendisine evden çıkmasının uygun olduğu bildirilmiştir" denilmişti.

Raporda kira bedellerinin düşüklüğüne de dikkat çekilerek, "kiranın 20 milyon, ortak giderin 25 milyon lira olması dikkat çekicidir" ifadesine yer verilmişti.

Lojman aranıyor
Yalova Valisi Nihat Özgöl ise Manukyan'ın bürokrat kiracılarına sahip çıkarak, "Manukyan'ın evinde oturuyor olmak, fuhuşla mücadelenin aksayacağı anlamına gelmez" demişti. Manukyan'ın Yalova'da çok sayıda dairesi bulunduğunu belirten Özgöl, Tantan'ın talimatından sonra ağız değiştirerek lojman olarak kullanıma uygun bir bina aradıklarını açıkladı.

Burhan KAZMALI


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır