kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Alo deme "el salla"
Görüntülü cep telefonu hayali çoktan gerçek oldu. Şimdi görüntü kalitesi ve aktarım hızı yükseltilmeye çalışılıyor. Bu arada borsacılara özel cep telefonu bile çıktı.

Japonya'da bugünlerde düzenlenen 'International Wireless and Mobile Solution Exhibition-Uluslararası Telsiz Telefon Yeni Çözümler Sergisi' özellikle Japon firmaların çarpıcı yeni ürün tanıtımlarına sahne oluyor.

Bunların arasında en ilgi çekici olanı kuşkusuz 'Kyocera Corp.' şirketinin 'Visual Phone VP-210' adını taşıyan görüntülü telefonu.

VP-210, telefon görüşmeleri sırasında, konuşanların renkli görüntülerini de iletmeyi başarıyor. Kyocera, Japonya'nın uzun mesafeler arası telefon görüşmelerini yürüten şirketi DDI'ın en büyük hisse sahibi ve Türkiye'de pek tanınmamakla birlikte dünyanın önde gelen mobil telefon üreticilerinden. Şirket yetkilileri VP-210'un dünyanın ilk, saniyede 2 resim iletebilen cep telefonu cihazı olduğunu ifade ediyorlar.

İşadamına özel telefon
Öte yandan başka bir Japon firması, NTT, öncelikle borsacı ve finans sektörü çalışanları olmak üzere işadamlarına yönelik bir cep telefonu geliştirdi. Bu yeni model cep telefonuyla öncelikle İnternet üzerinden borsada alım-satım, banka havalesi vb. işlemler yapmak mümkün olduğu gibi, uçak bileti rezervasyonu da yapılabiliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır