kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
3 koldan Kızılay'a
İşçi, memur sendikaları, işçi emeklileri cemiyeti ve demokratik kitle örgütleri, yarın üç yönden Kızılay Meydanı'na yürüyecek "Mezarda emekliliğe ve sefalet ücretine hayır" diyecek.

Memur sendikaları ile işçi emekli cemiyeti ve diğer demokratik kitle örgütü temsilcileri yarın Ankara'da büyük bir mitinge hazırlanıyor. "Mezarda Emekliliğe ve Sefalet Ücretine Hayır" adı verilen miting üç koldan Kızılay'a yürüyecek olan işçi ve memurlar tarafından gerçekleştirilecek.

Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral dün mitinge katılacak temsilcilerle bir toplantı yaptı. Meral, memur, işçi ve emeklilerin sosyal güvenlik yasa tasarısı ile yüzde 20 oranındaki zamma karşı yapmış oldukları haklı talep ve gösterilere karşın, hükümetten bugüne dek bir olumlu mesaj alınamadığını söyledi.Hükümetin, memur ve emekliye yaptığı yüzde 20 oranındaki zammın, akaryakıta yapılan zammın çok altında olduğunu anlatan Meral, bunun savunulacak hiçbir yanının bulunmadığını bildirdi. Sosyal güvenlik yasa tasarısının amacının, SSK'yı çökerterek, özel sigortacılağa zemin hazırlamak olduğunu ileri süren Meral, buna işçilerin izin vermeyeceklerini belirtti ve "Hükümet olmanın vasfı, sorun yaratmak değil, çalıştırdığı memurun, işçinin ve emeklinin refah düzeyini yukarıya çekmektir" dedi.

Herkes gelsin
Sorunun yalnızca, işçi, memur ve emeklinin sorunu olmadığına dikkat çeken Meral, ülkesine sahip çıkan tüm çalışanların 24 Temmuz'da kendileri ile birlikte olmasını talep ettiklerini bildirdi. Meral, "Bizim hükümet ile kavga etme gibi bir niyetimiz yok. Hükümet soruna çözüm bulmazsa, üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Hükümetten, bu yanlış icraatından vazgeçmesini bekliyoruz. Emeklinin, memurunun yüzünü güldürmesini bekliyoruz. Mezarda emeklilikten vazgeçmesini bekliyoruz, kazanılmış hakların korunmasını bekliyoruz" diye konuştu.Meral, Başbakan Bülent Ecevit'in 1979'de yaptığı bir konuşmada, "İşçiler artık tribünden sahaya inmelidir" sözünü anımsatarak, "Sayın Başbakan'ın sözüne uyuyoruz" dedi.

Miting alanı
Miting sırasında, Türk-İş ve Tüm Bağ-Kur Emeklileri Derneği üyeleri Hipodrom alanında, Hak-İş, Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen, Türkiye İşçi Emekliler Cemiyeti ve Tüm Sivil Emekliler Derneği üyeleri Kurtuluş meydanında, DİSK, KESK ve diğer demokratik kitle örgütleri üyeleri de Tandoğan'da toplanarak, Kızılay meydanına yürüyecekler.

Saat 12.00'de başlayacak mitingde, Türk-İş Genel Başkanı Meral hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyacak. Türkülerin de söyleneceği miting, Meral'in konuşıyla sona erecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır