kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Gümrük vergisi bankaya yatacak
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Gümrük mevzuatını tek bir yasada toplayan Gümrük Yasa Tasarısı kabul edildi. Tasarının görüşmeleri sırasında konuşan Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, Gümrük Yasa Tasarısı'nın bugüne kadar 3 Başbakan tarafından 5 defa parlamentoya sunulduğunu bildirerek, "Yasanın bugün yalnız 5 maddesi yürürlükte. Üzerinde defalarca yapılan değişikliklerden dolayı, birçok noktada açıklık meydana geldi. Bu, suiniyetli kişilerce kullanılabilir. Çok dağınık, temeli kalmamış yasanın, günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi kaçınılmazdı" dedi. Keçeciler yasa tasarısının gümrüklerde başlatılan modernizasyon çalışmalarının başlangıcı olacağını ve gümrüklerdeki aksaklıkları ortadan kaldıracağını, gümrüklere şeffaflık getireceğini vurguladı.

Çimentaş'dan iki yeni ürün
ÜrettİĞİ çimentoyla, Ege Bölgesi'nin ihtiyacının üçte birini karşılayan Çimentaş, yapılanmada yeni anlayışlar içeren Gazbeton ve Çimstone gibi ürünlerini inşaat sektörüne sundu. Çimento üretimini yılda 150 bin tondan 1.6 milyon tona çıkaran Çimentaş, toplam üretimini de 27 milyon tona çıkardı. Türkiye'nin çimento ihtiyacının yüzde 4'ünü karşılayan kuruluş, üretimin ana maddesi olan kalkeri ve kili tamamıyla kendi maden alanlarından elde ediyor. Çimentaş, ürünlerini İspanya, Belçika, BAE, Lübnan, Cezayir ve Endonezya'ya ihraç ediyor. Çimentaş çimentonun önemli bir bölümünü kendi kuruluşu olan Çimbeton kanalı ile katma değeri daha yüksek olan hazır betona dönüştürüyor.

Gürel'in yatırımları hızla devam ediyor
Gürel Şirketler Topluluğu, ekonomideki kriz ve artan üretim maliyetlerine rağmen yatırımlarına hız verdi. Gürel, bugün 22 şirketli bir topluluğa sahip. Topluluğun gıda grubu Kütaş, Ege Serbest Bölgesi'nde 2 trilyon liraya mal edilen sterilizasyon fabrikasını devreye soktu. Ortadoğu, Uzakdoğu, Fas, Arnavutluk ve Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen gıda maddeleri bu tesislerde steril hale getirildikten sonra, Avrupa ve Japonya'ya ihraç edilecek.

Harley-Davidson'lar Bodrum yollarında
Her sene düzenli olarak yapılan Harley-Davidson Bodrum gezisinin bu yıl düzenlenen üçüncüsüne İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan toplam 80 motorsiklet ve 120 kişi katıldı. 17 Temmuz'da başlayan ve 24 Temmuz'da sona erecek gezide Ford, Harley-Davidson'a bir Ford Focus hediye ederek Bodrum gezisinin resmi otomobil sponsoru oldu. 'Foto-Ralli' yarışması için Harley-Davidson sahipleri ter döktü. ecek. Dereceye giren yarışmacılar, Efsane Motor'dan sürpriz hediyeler kazanacak.

Capitol'den alışveriş yapana yaz tatili
Capitol Alışveriş ve Eğlence Merkezi, 29 Ağustos tarihine kadar Capitol mağazalarından en çok alışveriş yapan 60 çifti, MIA Resorts ve Richmond Otel'lerinde 1 hafta tatil ile ödüllendirecek. Müşteriler kampanya boyunca alışveriş fişlerini özel zarflar içinde teslim edecekler ve alışveriş tutarlarının hesaplanmasıyla en çok alışveriş yapan 60 çift tatil kazanacak.

Polisan'ın, 35. yılı Orlando'da kutlandı
Boya sektöründe dünya pazarına açılan Polisan'ın, 1999 Genel Bayii Toplantısı 300'ü aşkın bayinin katılımıyla Amerika'nın Orlando kentinde gerçekleştirildi. Toplantıda son gelişmelerle birlikte Polisan'ın piyasaya sunacağı yeni ürünü Primera Serisi ve Mix Center sistemleri hakkında bayilere bilgiler verildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır