kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Maçta oyuncu değiştiriyoruz'
Devlet Bakanı Yalova kamudaki atamaları da maç sırasında oyuncu değiştirmeye benzetti

Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, ekonomideki sıkıntılı durumu, "yapılması gereken işlerin yapılmamasına" bağlayarak, "Son günlerde ekonominin olumlu sinyaller vermesinin nedeni, hükümetin toplumda yarattığı güvendir" dedi. Yalova atamaları da maç sırasında oyuncu değiştirmeye benzetti.

Hilton Oteli'nde katıldığı akşam yemeğinde Sabah'ın sorularını yanıtlayan Yalova, önümüzdeki günlerde ekonomik paketin devreye sokulmasıyla ekonominin daha da canlanacağını savundu. Yalova, ekonomide finansman problemi olduğunu belirterek, "Sanayicilerin haklı olarak isyan ettikleri nokta, finansman kıtlığı ve bulunan finansmanın maliyetinin yüksek oluşu. İnşallah bu sorunlara çözüm getirecek somut adımlar atılacak" şeklinde konuştu.

ANAP'ın gerçekleştirmiş olduğu atamalarda hukuka aykırı en ufak bir durumun olmadığını bildiren Devlet Bakanı Yalova, şunları söyledi:

Atamalar kanuni
"1984 yılından bu yana atamaların yapıldığı yönetim kurulu üyelikleri, hep dönemin siyasi otoritesi tarafından gerçekleşmiş. Kaldı ki biz başka bir partinin getirdiği insanları görevden almadık. Bir kısmı belediye başkanlığı veya milletvekilliği adaylığı nedeniyle istifa etmiş. İlgili yasaya göre de adaylık nedeniyle istifa edip seçilemediği taktirde kurumuna dönmek isteyenler, belli bir süre içinde bu haklarını kullanmak istedikleri takdirde, ben kanunen onların dönüş işlemlerini onaylamak zorundayım. Tercih hakkım yok. Atamaların önemli bir kısmı bu çerçevede cereyan etti. Bir kısmı da geri dönmedi. Biz onların yerini doldurduk. Geri kalanı da bizim daha önce göreve getirdiğimiz arkadaşlarımız arasında yaptığımız yeni atamalar. Bu, aynı takım içerisinde maç sırasında oyuncu değiştirmeye benzer."

Levent İÇGEN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır