kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Anti dampingte tekstilin yanındayız"
Yerli sanayiinin, zarar verici haksız dış rekabete karşı korunması amacıyla hazırlanan ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yasa tasarısı, Giyim Sanayicileri Derneği'ni hareketlendirdi.

Dernek Başkanı Bülent Atuk, yasa tasarısının tam metnini incelemeye aldıklarını belirterek, "Anti damping soruşturması açılabilecek konu var ise biz tekstil sektörüyle birlikte hareket ederiz" dedi.

AB yasalarına uygun bir anti damping yasası ve yerli sanayinin korunmasıyla ilgili düzenlemeleri desteklediklerini, bunların Avrupa Gümrük Birliği ile ilgili uyum yasalarının bir parçası olduğunu söyleyen Atuk, "Ancak korumacılıkla ilgili tedbir konmuşsa bu AB uyum yasalarıyla çelişecektir" dedi. Yasal yollar dışında ülkeye gelen ithalatın haksız rekabet yarattığını, tekstil ve hazırgiyim sektörünün bu konuda birlikte hareket etmeye karar verdiğini vurgulayan Atuk, şu açıklamayı yaptı: "Uluslararası yasalara uygun antidamping soruşturmaları açılmalıdır. Dahilde işleme rejimi ile ülkeye vergiden muaf mallar giriyor. Tekstilciler, bu kapsamda ithal edilen malların ihracat kaydıyla getirilmesine rağmen piyasaya verilip haksız rekabete neden olduğunu söylüyorlar. Öte yandan hırsızı yakalamak için dahilde işleme rejimi uygulamalarının zorlaştırılması da namuslu üreticiyi cezalandırmaktır."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır