kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ekonominin yeni patronu Recep Önal
Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay'ın istifası ile boşalan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine DSP Bursa Milletvekili Recep Önal atandı.

Ekonominin yeni patronu Önal, sessiz diplomasinin temsilcisi olarak tanınıyor. Bankalar Yeminli Murakıbı kökenli olan Önal, uzun yıllar çalıştığı SPK'da, yasal altyapının geliştirilmesine çok emek verdi. Ketum ve dengeli kişiliği ile ön plana çıktığı belirtilen Önal, piyasalarla diyaloğa önem veren bir isim olarak gösteriliyor.

21. dönem Bursa Milletvekili olarak parlamentoya giren Recep Önal, Başbakan Ecevit tarafından siyasi deneyim kazanması için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi yapıldı. Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, Önal'ın Hazine'den yetişmiş bir insan olduğunu belirtti ve "Bizim için büyük şans. Hazine'yi bilen bir bakan, konulara süratle hakim olur. Uyumlu bir çalışma dönemi içine gireceğiz" dedi. Önal, ekonomik paketin açıklandığı basın toplantısının ardından Hazine'deki makamına geçti ve Hazine bürokratlarından brifing almaya başladı.

Dün ekonomik önlemlerin açıklandığı basın toplantısı aynı zamanda ekonominin yeni patronu Önal'ın da basın önüne çıkarılmasını sağladı. Önal, dün ilk kez Bakanlar Kurulu sırasına oturdu. Hazine Müsteşarı ve Merkez Bankası Başkanı da ilk kez bağlı ve ilgili kılındıkları Bakanla el sıkışma fırsatını bu toplantıda buldu. Önal, yine konuşmadan salondan ayrıldı. SPK'dan istifa edip milletvekili seçilen Önal'ın ilgisine verilen kuruluşlar arasında Merkez Bankası, Ziraat Bankası ve SPK bulunuyor.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır