kapat

23.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Web'in şampiyonları
Liglerin başlamasına az bir zaman kaldı. Futbol kulüpleri transfer ve hazırlıklarla fena halde meşgul durumda.

Ama bu arada pek çoğu Web sayfalarını yenilemeyi de ihmal etmemişler. Büyük kulüplerimizin Web sayfaları birbirinden güzel ve profesyonelce hazırlanmış. Tabii bunlar yalnızca resmi Web sayfaları. Üç büyük İstanbul kulübünün en az onar, on beşer tane, bağımsız, taraftarlarınca hazırlanmış sitesi de var. Taraftarların hazırladığı böyle siteler, resmi sitesi olmayan bazı Anadolu kulüplerinin de işine yarıyor. Bu sayede kulüp siber dünyada varlık göstermiş oluyor. Ama öte yandan siteyi yöneten taraftar heyecanını kaybettiğinde, site yenilenmemeye başladığı ve bir yıl önceki maç sonuçlarını, yorumlarını vermeye devam ettiği için ortaya komik durumlar çıkabiliyor. Ligden düşen Karabükspor'un Web sayfaları garip bir şekilde ortadan kaybolmuş. Oysa geçen yıl ve ondan önceki yıl bilgisayar ve İnternet dergilerinin incelemelerinde konu edilen, dikkat çekici bir Web siteleri vardı. Şimdi teker teker kulüplerimizin Web sitelerine bakalım:

Galatasaray http://www.galatasaray.org

Maalesef sayfanın yüklenmesi epey yavaş, bu yüzden sabırlı olmak gerek. Grafik ağırlıklı olması bunun en önemli nedeni. Bu sitede de hareketli görüntüler var ama çoğu kutlama görüntüleri. Galatasaray marşını bilgisayarınıza yükleyebiliyorsunuz. 1999 - 2000 sezonunda Galatasaray 'ın Ali Sami Yen Stadında oynayacağı maçlar için Kombine Bilet Fiyatları ve alt yapı organizasyonu ile ilgili bilgiler de mevcut.

Fenerbahçe http://www.fenerbahce.org

Kulübün futbol takım kadrosu, lig fikstürü, puan cetveli gibi her Web sitesinde bulunması beklenen standart bilgilerinin yanında Fenerbahçe'nin yarıştığı diğer spor dallarına da linkler verilmesi ihmal edilmemiş. Fener TV adlı bir hareketli görüntü izleme kanalı da var. UEFA Kupası maçları, rakipler ve goller, Türkiye Kupası maçları ve goller Fener TV tarafından izlettiriliyor.

Beşiktaş http://www.besiktas.com

Bir kulübün sitesinde olmasını beklediğiniz hiçbir ayrıntı ihmal edilmemiş. Beşiktaşın gollerini BJK TV'den izleyebiliyorsunuz. ICQ kullanıyorsanız Beşiktaşın ICQ numarası da var, diğer Beşiktaş taraftarlarıyla sohbet edeceğiniz bir Chat odası ve e-mail listeleri de var. Bu siteye üye olabiliyorsunuz ve futbolcularla online röportaj yapma imkanı buluyorsunuz. Yani İnternet altyapısı sağlam ve çok şık bir site.

Trabzonspor
http://www.trabzon.org.tr

Türkçe İngilizce bir site. İçeriği oldukça dolu. İstatistiki bilgilerin hemen hiçbiri ihmal edilmemiş. Resim ya da film gibi görsel malzeme neredeyse hiç yok. Türkçe sayfalarında Türkçe karakter desteği de yok, bu yüzden zaman zaman okumakta güçlük çekiliyor.

Gaziantepspor iriaxp.iri.tudelft.nl/~sarilar/GAZIANTEP.HTM

Hollanda'dan Gaziantepspor fanatiği Mehmet Sarılar tarafından yayınlanıyor ve oldukça sık güncelleniyor. Amatör bir site için çok iyi bir tasarımı var, içeriği de epey dolu. Yalnızca İngilizce Türkçe karışık yayınlanması biraz kafa karıştırıyor.

Gençlerbirliği
http://angelfire.com/sc/genclerbirligi

Geçen sezon hazırlanmış ve sonra unutulmuş bir site. Resmi site olmadığı için kulübün bunda bir sorumluluğu yok. Ama resmi site niye yok? Bunu anlamak biraz güç.

Muammer ÖZDEMİR mozdemir@sabah.com.tr


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır