kapat

21.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Yılın flaşı Ülker


Yeni bir sezon... Kağıtlar karıştırıldı ve dağıtıldı. Yeni ellere baktığımızda elindeki asları koruyan ve eksiklerini çözmeye çalışan (Miliç'i alma ve Rimac'ı değiştirme çabası) Tofaş'ın bu oyundan da galip ayrılacağı gözüküyor.

Ama Repesa'nın geçen seneki inişli-çıkışlı performanstan yeteri kadar ders almış olması ve şampiyonluğun getireceği doygunluğun dezavantajını ortadan kaldırması şartıyla...

Efes değişim geçiriyor. "Naumoski bizi bırakmazsa biz onu bırakmayız" felsefesinden uzaklaştılar. Efes yönetimi bir önceki sene yapamadığını yaptı; biraz da genel sistemine ters düşen, hızlı oyun ve bol hücum teşebbüsünü seven bir guard Mulaömeroviç'i aldı. Bu transfer Efes'in sıkıldığımız oyun düzenini değiştirecek nitelikte. Yeter ki takım için uyum sağlansın; alınacak 3 numaralı pozisyondaki yabancı düşlenen skorerlikte olsun; bir de Mark Jackson'ın Tofaş'tan hatırladığımız kavgacı yapısı takımı bozmasın.

Üç Büyükler bütçe ve hedef küçülttü. F.Bahçe'nin ikinci sınıf oyunculara yatırımla başarıya ulaşması zor. Ama Halil Üner ve Cihansever Yeşildağ'ın antrenör kişilikleri bu tip oyunculardan maksimum faydayı alabilecek güçte. G.Saray'ın fırtınalar kopartan basketbol bütçesi ağırlıklı olarak kız takımını vurmuş olmasına rağmen, Birinci Lig'de büyük hedeflere oynayacak bir erkek takımı oluşturacak boyutta değil. Tek önemli avantaj Kerem'in kazandığı deneyimle beraber Orhun'un liderliği... Beşiktaş'ta ise geçen sene dar bütçeyle yakalanan çizginin benzerini izlemek mümkün, ama daha iyisi olmaz.

Ve sezonun flaşı... Yılın transfer bombalarını patlatan Ülker, Harun-Levent-Ufuk üçlüsünün yanına koyabileceği kaliteli bir point guard ile basketbola büyük renk katar. Uzunların yakalayacağı istikrar Ülker'in içeride ve dışarıda geleceği noktayı belirleyecek. Tofaş'ın Tofaş olmasına yardım eden Levent Topsakal, Ülker'de de eksik olan takım ruhuna katkı yapacaktır.

Spor Yazarları sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır