kapat

21.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Vasat futbol


Biraz rahatsız olduğum için bu önemli maçı sizlere televizyondan yazıyorum. Her iki takımında sezon başında ilk önemli hazırlık maçında bir çok eksiklerin olması gayet normal.

Fenerbahçe 3-5-2 sisteminde ilk yarıda stoper Alpay ve Johnson'ın arkasında Saffet'i oynattı. Burada aksama olunca, ikinci yarıda Murat Yakın'ı liberoya çekip Johnson'u orta sahaya çıkarttı.

Fenerbahçe'de en çok dikkatimi çeken Rüştü'nün form grafiğinin iyi olmasıydı. Az idman yapmasına rağmen, Moshoeu'nun ikinci yarıda takıma girmesi, F.Bahçe'yi hücuma kaldırmada bir hayli iyiydi. Ama F.Bahçe'de oynayanlar içerisinde Moldovan kötü, Boliç vasat, Faruk en hareketlileriydi.

Fenerbahçe'de en çok müthiş hırsıyla psikolojik olarak etkilenmiş olması gerekirken, Alpay bence müthişti. Daha bu takımı şöyle veya böyle eleştirmek tabii ki yanlış olur. Birçok oyuncunun denendiğini ve deneneceğini açıkça görüyoruz. Ama benim yıllardır F.Bahçe'de gördüğüm, hava hakimiyeti yüksek bir santrforun şart olduğu.

Bunun dışında Baliç gibi çok önemli ve yıpratıcı bir oyuncunun da hem oyun içindeki etkinliği hem özellikle kornerler ve ölü toplardaki üstünlüğünü tabii ki aradık. Fenerbahçe bir kaç eksik futbolcusuna rağmen Beşiktaş maçında vasat bir futbol oynadı. Ama bugünden bu takımı eleştirmenin bir anlamının olmadığını söyleyelim.

Beşiktaş'a gelince müthiş bir kaleci almışlar. Shorunmu gerçekten hem cesur, hem de çok tecrübeli bir kaleci. F.Bahçe'nin üç topu direkten dönmesine karşın çok başarılıydı.

Oyun içerisinde Beşiktaş'ın birçok eksiğine rağmen iyi pres yapan ve iyi hücuma çıkan Nihat'ı özellikle hücumda parlak bir şekilde gördük. Beşiktaş'ın iki yabancısı dünkü maçta bana gayet iyi gözüktü. Ama Tayfur, Şifo Mehmet'i, Oktay'ı da olsa Beşiktaş'a takviye yapılmasının şart olduğunu söylerim. Beşiktaş'ta forvet, sol kanat ve orta sahada oyunu yönlendirecek bir oyuncuya bence ihtiyaç var.

Fenerbahçe'de ilk yarıda oynayan Erkan, topu oyuna sokmakta iyiydi. Ama özellikle sol tarafta Abdullah'ın da tabii ki yeni olduğu için henüz arkadaşlarıyla uyumda problemleri olduğunu gördük. Ama bilhassa F.Bahçe'de orta sahada ilk topları kesecek sert, mücadeleci bir oyuncu olan Johnson'un orta sahada daha faydalı olacağını açıkça gördük.

Karşılaşmanın hakemi Metin Seval, sezon başında iyi bir maç yönetti. İlk maç her iki takım açısından baktığımızda vasatın üzerine bir türlü çıkamadı.

Spor Yazarları sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır