kapat

21.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

"Gereken yapılacak"
ADALET Bakanı Hikmet Sami Türk, terör suçlularının rehin alma ve sayım vermeme eylemleriyle ilgili dün düzenlediği basın toplantısında, eylemcilerin isteklerinin kabul edilmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Eylemlere, PKK'lıların katılmadığını söyleyen Türk, şöyle konuştu: "Üzücü bir olaya neden olmadan eylemlerini derhal sona erdirmelerini bekliyoruz. Tersine davranışların devam etmesi halinde, devlet gereğini yapacaktır ve eyleme geçenler bunun sonuçlarına katlanacaklardır."

OHAL'de 6 terörist öldürüldü
OHAL Bölgesi'nde süren operasyonlarda, 6 terörist ölü ele geçirildi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 3, Van'ın Başkale ilçesinde 2 ve Çatak ilçesi kırsalında ise bir terörist ölü olarak silahlarıyla ele geçirildi. Mardin Kızıltepe'de bir terörist sağ yakalanırken, terör örgütünden kaçan bir terörist Van'ın Başkale ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Operasyonlarda bir güvenlik görevlisi ise şehit oldu. Öte yandan Beytüşşebap'ta teröristler 8 çoban ve bin 500 kadar küçükbaş hayvanı kaçırdı. Erzurum'un Çat ilçesi kırsalında da güvenlik kuvvetlerine teröristlerce ateş açılması sonucu er İlhami Çelik şehit oldu. Sivas'ın Hafik ilçesinde terör örgütü ile yasadışı örgüt üyelerine yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 4 kişi tutuklandı.

Canlı bomba sağ çıktı
ADANA'DA 5 Temmuz'da Emniyet Müdürlüğü Telsiz Haber Merkezi nizamiyesine saldırıda bulunan terörist olduğu sanılan canlı bomba, sağ ele geçirildi. İntihar saldırısını gerçekleştirdiği açıklanan "Berfin Zozan" kod adlı Ruşen Tabancı'nın (19) kesin kimlik tespiti için babası Hanifi ve annesi Fatma Tabancı'dan alınan DNA örneklerinin uyuşmaması üzerine yapılan operasyonda, Ruşen Tabancı, sağ yakalandı. Tabancı'nın sağ ele geçirilmesinin ardından, 5 Temmuz'daki intihar saldırısının kim tarafından gerçekleştirildiği araştırılıyor. Tabancı'nın ifadeleri doğrultusunda 7 kişi gözaltına alındı.

Çetebaşı müdürle yakalandı
ŞİŞLİ Etfal ile Beyoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki kuru gıda ihalesine giren firma yetkililerini silahla tehdit ettiği gerekçesiyle bir aydır aranan Ali Uğur Akbaş, hastanelerin eski müdürleri Edip Demir ve İsmet Koç'la, Kumkapı'da yemek yerken yakalandı. Akbaş, Demir ve Koç'un Adli Tabiplik'te yapılacak muayenelerinin ardından DGM Cumhuriyet Savcılığı'nca "teşekkül oluşturarak resmi ihalelere fesat karıştırmak" suçundan sorgulanması bekleniyor.

Serdar CANIPEK

Kırıkkale'de ölü sayısı 4
KIRIKKALE'DE sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, ölü sayısı dörde yükseldi. Yaralı olan 72 yaşındaki MKE emeklisi de öldü. Yağmura bakmak için evinden çıkan ve aniden bastıran sel sularına kapılarak bir ağaca çarpan Mirza Duyar, tedavi edildiği Ankara Numune Hastanesi'nde önceki gün hayatını kaybetti. Mirza Duyar'ın cenazesi dün toprağa verildi.

Selver YAĞLI - SHA


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır