kapat

21.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ekmek aydan su güneşten
İnsanların sadece ışıkla beslenebileceğini iddia eden Avustralyalı Ellen Greve'in 10 bin müridi var. Işıkla beslenen hiç uyumuyor, yemek yemiyor, su içmiyor, tuvalete bile çıkmıyor...

Genç adam günlüğüne son kez bir şeyler karaladığında mart ayının ortalarıydı. "Bugün ilk kez bir kaç damla su içtim. Kendimi hiç bu kadar zayıf ve bitkin hissetmemiştim" diyordu notlarında. Sonra komaya girdi genç adam. 4 hafta yoğun bakım servisinde, 'gözü açık koma'da yattı. Sara benzeri krizler geçiriyor, herhangi bir şekilde besin almayı reddediyordu. "Ağzına bir şey yaklaştırdığınızda, güçlü bir şekilde de direniyordu" diye hatırlıyor babası. Haziran başında Timo Degen öldü. Timo'nun babası, oğlunun başına gelenleri kabullenemedi, bir açıklama aradı ve bu sayede son zamanlarda ortaya çıkan tarikatların en sapkınlarından birinin ipliğini pazara döktü... Timo Degen, insanların kendilerine gereken gıdayı 'ışık'tan alabileceğini iddia eden bir sözde 'mürşidin' kurbanı olmuştu.

Işık yiyor, içiyor
Esas adı Ellen Greve olan Avustralyalı bu kadın kendine 'Jasmuheen' adını veriyor. 42 yaşındakı Jasmuheen iddiasına göre 6 yıldır sadece 'ışık, hava ve aşk'tan besleniyor. 1993'ten beri yaydığı 'Prana' yani 'ışıkla' beslenme teorisinin avantajları çok. Işıkla beslenen artık uykuya gereksinim duymuyor ya da bu ihtiyacı çok azalıyor. Yemek yapması gerekmiyor, böylece besin maddelerine para harcamadığı gibi, onları almak ve pişirmek için zaman da harcamıyor. Işıkla beslenen enerji sarfetmiyor, tuvalete çıkmıyor. 'Işık geleceğin gıdası olacak' diyor Jasmuheen, 'gelecekte ne süpermarketlere gerek kalacak, ne hayvancılığa, ne tarıma.'

21 günlük program
Jasmuheen bir insanın normal beslenme düzeninden ışık yoluyla ilahi beslenmeye geçmesi için 21 günlük bir program düzenlemiş. Programın ilk haftası çok basit. Kişi, bu süre zarfında bir gram bile gıda ya da likit almıyor. Oysa bütün uzmanlar, böylesine bir gıda kısıntısına giden kişinin günde en az 2 litre su içmesi gerektiğini söylüyor. Yoksa vücut toksik maddeleri dışarı atamıyor, böbrekler iflas ediyor. Timo Degen de işte böyle bir 'oruç' sürecini kurbanı oluyor. şimdiye kadar Ellen Greve ya da Jasmuheen'in aklına uyup 'ışıkla beslenmeye kalkışan' üç kişi ölmüş, ancak yetkililer kadını sorumlu tutamıyor. Üstelik Jasmuheen'in etki alanı sürekli genişliyor. Avustralya'dan Avrupa'ya iki yıl önce geçen sözde mürşidin burada şimdiden 5 bin müridi var.

PALAVRAYLA DOYURUYOR
Esas adı Ellen Greve olan Avustralyalı sahte mürşid, kendine Jasmuheen adını veriyor ve insanların 21 gün içinde normal beslenme düzeninden 'ışık yoluyla ilahi beslenme' düzenine geçebileceğini iddia ediyor. Bunun için, 21 günlük sürenin ilk haftası boyunca bir gram bile gıda ya da su almamak gerekiyor. Oysa uzmanlar böyle bir durumda organizmada biriken toksik maddelerin dışarı atılamayacağını ve böbreklerin iflas edeceğini iddia ediyor. Uzmanlara göre 21 gün sırf ışıkla beslenen biri, sağlığına geri dönülemez derecede ağır zararlar vermiş olur.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır