kapat

21.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cezaevinde isyan dalgası
Ankara Ulucanlar Kapalı Cezaevi'nde önceki gece 8 infaz koruma memurunun rehin alınmasıyla başlayan isyan, diğer cezaevlerinde kalan terör suçlularının katılımıyla büyüyor

ANKARA Ulucanlar Kapalı Cezaevi'nde bulunan DHKP-C ve TİKKO üyesi tutuklu ve hükümlülerin önceki gece saat 01.00'de 8 gardiyanı rehin alarak başlattıkları isyan, diğer cezaevlerinde kalan terör suçlularının da katılımıyla genişliyor.

Ankara'dan sonra dün de, Çankırı, Bursa, Çanakkale, Bergama, ve Batman E Tipi Cezaevleri'nde rehin alma olayları yaşandı. Dün sabah saatlerinde isyan başlatan Çankırı E Tipi Cezaevi'ndeki yasadışı DHKP-C Örgütü ve TİKKO örgütüne mensup tutuklu ve hükümlüler, 14 infaz koruma memurunu rehin aldı.

Çankırı'nın yanı sıra, Bursa E Tipi Cezaevi'nde 5, Çanakkale E Tipi Cezaevi'nde de 3, Bergama E Tipi Cezaevi'nde 6, Bartın E Tipi Cezaevi'nde de 7 infaz koruma memuru terör suçluları tarafından dün rehin alındı. Dünkü isyanlarla, 6 cezaevindeki rehin infaz koruma memurunun sayısı 43'e yükseldi.

Ertürk kardeşlere destek
İstanbul Bayrampaşa, Ümraniye E Tipi, Malatya E Tipi, Sakarya E Tipi, Ermenek Özel Tip, Ceyhan Özel Tip, Aydın E Tipi ve İzmir Buca Kapalı cezaevlerindeki terör suçluları da sayım vermemeye başladı.

Ankara Kapalı Cezaevi'nde başlayan ve kısa sürede diğer cezaevlerine yayılan isyanın, 4 kişinin ölümü 6 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Çankırı Valisi Ayhan Çevik'e yönelik bombalı saldırının sanıkları Bülent ve Kemal Ertürk'ün Eskişehir Cezaevi'nden, Ankara Kapalı Cezaevi'ne nakledilmelerini sağlamak amacıyla başlatıldığı belirtildi.

Toplam 43 infaz koruma memurunu rehin alan isyancıların, koğuş girişlerine barikat kurdukları ve çay ocaklarından temin ettikleri tüpgazları patlatma tehditinde bulundukları öğrenildi. İsyanın giderek genişlemesi üzerine dün bir toplantı yapan Adalet Bakanlığı kurmayları, rehinelerin can güvenliği nedeniyle isyancılara şimdilik müdahale etmeme kararı aldılar.

Talimat İstanbul'dan
İsyanın, İstanbul Bayrampaşa Cezaevi'ndeki terör suçlularından gelen talimat üzerine başlatıldığı belirlendi. 6 ayrı cezaevinde terör suçlularının elinde rehin bulunan 43 infaz koruma memurunun sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. İsyancıların, Bülent ve Kemal Ertürk'ün Ankara Kapalı Cezaevi'ne nakledilmelerinin yanı sıra, Eskişehir E Tipi Cezaevi'nin kapatılması, yapımı devam eden F Tipi Cezaevleri'nin inşaat çalışmalarının durdurulması yönünde de taleplerde bulundukları bildirildi.

Ersin BAL/Merdan KAÇAR/İbrahim GÖK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır