kapat

21.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tahkim Meclis'e geldi
Özelleştirme ve uluslararası tahkim konusuna Anayasa'da yer verecek olan değişiklik teklifi 287 imza ile birlikte Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut'a verildi.

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, beraberinde DSP Grup Başkanvekili Fikret Uzunhasan, MHP Grup Başkanvekili Ömer Izgı ve ANAP Grup Başkanvekili Zeki Çakan'la birlikte Meclis Başkanı Akbulut'u ziyaret ederek Anayasa değişiklik teklifini verdi.

Hazırlanan teklife göre Anayasa'nın 47. maddesinde özelleştirmeye, 125 ve 155. maddelerinde de uluslararası tahkime yönelik önerilen değişiklikler şöyle: "Anayasa'nın 47. maddesi şu anki haliyle devletleştirmeyi düzenliyor ve maddenin ana başlığı da "devletleştirme."

Öngörülen değişiklikle maddenin başlığı, "devletleştirme ve özelleştirme" şeklinde değiştirilirken, maddeye şu fıkralar ekleniyor:

"Devlet kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu tüzel kişileri tarafından yürütülen yatırım ve hizmetlerden hangilerinin özel hukuk sözleşmeleri ile gerçek veya tüzel kişilere yaptırabileceği veya devredilebileceği kanunla belirlenir."

Enerji yatırımlarında yabancı sermayenin Türkiye'ye girişini sağlamak amacıyla uzunca süredir tartışılan "uluslararası tahkime" ilişkin düzenleme de son Anayasa değişikliği teklifinde yer alıyor. Bunun için Anayasa'nın 125. maddesine bir fıkra eklenirken, 155. maddesinin ikinci fıkrası değiştiriliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır