kapat

03.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meclis'e İmralı güvenliği
TBMM Başkanlık Divanı, Meclis'in güvenliği konusunda önemli kararlar aldı. Yıldırım Akbulut başkanlığındaki toplantıda ağırlıklı olarak güvenlik sorunu masaya yatırıldı.

MHP'li İdare Amiri Ahmet Çakar, Meclis girişlerinde insanların da, araçların da gerektiği şekilde kontrol edilmediğini, bu durumun önemli sorunlar yaratabileceğini belirtti, "İmralı'ya gidenlerin kimliği nasıl gözleri ve elleri özel cihazlarla taranarak kayıtlara geçiriliyorsa Meclis için de aynı şey gerçekleştirilmeli. Araçlar da gelişmiş ülkelerin gümrüklerinde olduğu gibi x-ray cihazlarından geçirilerek içinde olanlar tek tek belirlenebilmeli" dedi. Toplantıda, yerli ve yabancı firmalardan görüş alınması ve hızla ihaleye çıkarılması kararlaştırıldı.

Koltuklar yenilenecek
Meclis bahçesindeki ilkokulun genişletilmesi, 635 geçici personelin ne iş yaptığının ortaya çıkarılması için bir komisyon kurulması, Meclis kulisine belediye başkanı ve parti il başkanları dahil ziyaretçi girişinin yasaklanması gibi kararlar alan Başkanlık Divanı, ilginç bir karar daha aldı. Meclis Başkanı ve Başkan Vekillerinin Genel Kurul'da oturduğu ve rahatsızlık verdiği için şikayetlere neden olan koltuklar yenilenecek. Başkanlık kürsüsündeki mikrofonun da salona hakim duruma getirilmesi için onarılması kararlaştırıldı.

Nuri KAYIŞ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır