kapat

03.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Macellan' Vali
Muğla valisi, deniz ve kumsal denilince ilk akla gelen Marmaris-Fethiye-Bodrum üçgeninin göbeğinde, kış sporlarına Uludağ ayarında elverişli bir bölge 'keşfetti'

Akdeniz'de nisan-mayıs aylarına kadar kar kayağı yapılabilecek doğa harikası bir bölge keşfedildi. Muğla Valisi Cemil Serhadlı'nın girişimleri ve 'Ankara Üniversitesi-Türkiye Coğrafyası Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin bilimsel desteğiyle ortaya çıkarılan bölge, Köyceğiz yakınlarındaki Sandıras Dağı'nın 2295 metre yüksekliğindeki Çiçek Baba tepesinde. Tepede kayak pisti yapılabilecek 4-5 alanın varlığı bildirildi.

Yamaç yamaca bakar
Akdeniz ile Ege bölgesinin birleştiği noktada, Dalaman Havalanına 30 dakika mesafedeki Sandıras Dağı'nda, sistematik olarak bizzat yaptığı incelemelerde vali Cemil Serhadlı, aralık ayından itibaren etkili kar yağışının yörede kayak alanları açısından elverişli yoğunlukta olduğunu tespit etti. Bunun üzerine, dağın Altın Sivri tepesinin Çicek Baba tepesine bakan yamaçlarında çeşitli tarihlerde ölçümler yapıldı. Bu ölçümler sonucu uzunlukları 1200 ile 800 metre arasında değişen 5 adet kayak pisti olmaya elverişli parkur belirlendi.

Dağın Çicek Baba ile Altınsivri (2041 m.) tepesi arasında bulunan 1000 hektarlık alanda aralıktan mayıs sonuna kayak yapma olanağı bulunuyor. Altınsivri tepesinin batısında çam ormanları içinde 50 dönüm alanı kaplayan yapay bir göl, 1902 metrede ise doğal "Kartal Gölü" var.

Valilik plan yapar
Valilik, mayıs ayına kadar kayak yapılabilecek olan dağlarda bundan sonra da tracking-dağ bisikleti-off-road turları-yamaç paraşütü gibi alternatif turizm programlarının geliştirilebileceği belirtildi. Söz konusu sahanın Köyceğiz Gölü, Sultaniye Kaplıcaları, Ekinci Koyu, Dalyan, İztuzu, Fethiye, Marmaris, Gökova gibi turizm potansiyeli yüksek merkezlere yakın olması önemli avantaj teşkil ediyor.

Valilik bölgeye ilişkin ivedilikle bir 'Master Plan' hazırlanacağını, kayak pistleri, günübirlik konaklama ve ticari amaçlı tesislerin yerleşim düzeni, telesiyej-teleski gibi mekanik tesislerin kapasite ve maliyetinin belirleneceğini bildirdi.

Olay TAN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır