kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Mevsim başlarken dinlenme kampları

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kendi personeli için yaptığı ve işlettiği dinlenme kampları var ya, bugün onlardan bahsetmek istiyorum. Özellikle Halk Bankası personeli Yardımlaşma Vakfı'na ait 600 yataklı ve 200 ailelik dinlenme kampı bunlardan bir tanesi...

Adı üzerinde okuduğunuz gibi kampın işleticisi, banka personelinin Yardımlaşma Vakfı... Yani personel birleşmiş, aralarında bir yardımlaşma vakfı kurmuş ve bu vakıf Didim-Akbük'de bir dinlenme kampı açmış. Ne kadar güzel, ne kadar hoş bir atılım. Bu ismi duyunca diyeceksiniz ki, banka personeli herhalde her sene buraya gidip, çok ucuz fiyatla tatil yapıyor, dinleniyor, yorgunluğunu atıyor. Ama madalyonun öteki yüzü böyle değil.

Kampın asıl geliri, Türkiye Halk Bankası Personeli Yardımlaşma Vakfı'na üye personelin maaşlarından kesilerek karşılandığı halde ne yazık ki, bu bankanın taşra şubesindeki personeli yıllardır burada tatil yapabilme imkanı bulamamıştır. Her nedense bu kampta onlardan gayri birçok kişi ve kurum elemanı gününü gün etmekte, hatta yakınlarını bile burada ağırlamaktadır. Bu kampta imkanlar o kadar iyidir ki, bir günlük 2 milyon 100 bin lira, yemek, içmek, yatmak da dahil. Ayrıca lüks ve birinci sınıf hizmet verir.

Pekii bu bankanın taşra şubesindeki personelleri bu dinlenme kampında kalmayı talep ettiğinde kendilerine neden, "Kamp dolu, onun için talebinizi karşılayamıyoruz" cevabı veriliyor?... Merak ediliyorsa, ben açıklayabilirim. Buna sebep bu kampta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlıklar, Milli Piyango İdaresi ve bir takım kurumlarda çalışan personelin ağırlanmış olması... Yalan söylüyorsam biri çıksın karşıma da, "Sen yalancısın" desin. Onu da burada yazmazsam suçlu ben olayım.

Bildiğim kadarıyla 25 yıllık hizmeti sırasında buraya ancak bir kere gidebilen veya hiç gidemeyen bir sürü personel var. Haa, oraya gidemiyorlar ama Erdek'teki ikinci sınıf olan diğer kampa müracaat ettiği zaman hemen müspet cevap alıyorlar. Bu ne biçim yöneticilik, bu ne biçim adalet?... Sen memurunun parasıyla kampı işlet ama o memurları oraya alma... Olacak iş değil yahu!... Bir ilgilenen varsa bana bilgi versin. Cevap bekliyorum.

DÜZELTME:
Önceki gün Mercedes'li Zafer başlıklı yazımda, "Sana söylüyorum Zafer Baştak..." demiştim. Meğer bahsettiğiz zat otomobile çarpan sürücü değil, olayı görüp, polise bildiren şahısmış. Zafer beyden özür dilerim. 34 Y 4833 plakalı siyah Mercedes'in sürücüsünün de hemen polise teslim olmasını, aksi takdirde başına geleceklerden benim sorumlu olmayacağımı belirtirim.

1 MİLYONUNUZU YATIRMAYI UNUTMAYIN...

YARIN İLİK ARAYAN SİZ DE OLABİLİRSİNİZ...

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır