kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* OPET yeniden yapılanıyor
Yerli sermayeli en büyük petrol şirketi OPET, bilgi sistemlerinde standardizasyonu sağlamak ve 2000'li yıllara hazırlıklı girmek için SAP R/3 sistemini uygulama kararı aldı. OPET, SAP R/3 projesi ile ; Malzeme Yönetimi, Personel İdaresi, Satış Dağıtım, Mali Muhasebe ve Nakit Yönetimi çözümlerinin kullanıma geçirilmesini hedefliyor.

* Eczacıbaşı Ankara'da Info center açtı
Eczacıbaşı, Vitra Karo Seramik ürün seçeneklerinin ve yeni uygulamalarının sergilendiği Ankara Info Center'ı açtı. Info Center'da, Vitra Karo Seramik ürünlerinin kullanım alanları, döşeme ve uygulama teknikleri konusunda danışmanlık hizmeti verilecek. Ayrıca bu merkezde, uzman mimarlar tarafından, ücretsiz havuz projelendirme çalışmaları yapılabilecek. Eczacıbaşı, yeni açılan Info ile birlikte İstanbul, İzmir, Antalya ve Adana'da olmak üzere toplam beş Info Center ile müşterilerine hizmet verecek.

* Bank Kapital'den yeni bir hizmet
Bank Kapital, küçük ve orta ölçekli bankaların ATM'lerinin ortak kullanılması amacıyla oluşturdukları 'Ortak Nokta'larda K24 kartı ile hizmet vermeye başladı. Bank Kapital'in K24 kartı ile, ana hesap bakiyesinin yeterli olması halinde, yurt içinde ve dışında 'Maestro' amblemi taşıyan tüm işyerlerinde alışveriş yapılabiliyor. Yurt dışı seyahatlerde ise, 'Cirrus' amblemi taşıyan ATM'lerden, bulunan ülkenin para birimiyle nakit çekme olanağı sunuluyor.

* İnsan kaynakları uzmanı Andrew Mayo Türkiye'de
İnsan Kaynakları strateji uzmanı Andrew Mayo, 21 Haziran'da Türkiye'ye geliyor. Mayo, 21 Haziran'da "Yöneticiler İçin Etkili İnsan Kaynakları Yönetimi" ve 22 Haziran'da da "Eğitim ve Gelişim Stratejisi Yaratmak" konulu iki seminer verecek. Mayo, ilk seminerde, yöneticilerin, insan kaynaklarını doğru işleyerek rekabet avantajı sağlamalarına ve işletme stratejisi ile doğrudan bağlantılı bir insan kaynakları stratejisi geliştirmelerine değinecek. İkinci seminerde ise, eğitimin ve gelişimin temel doğası incelenecek.

* Oracle ile Kaledata iş ortağı oldu
Bilgi yönetiminde hizmet veren Oracle ile Türk bilgi sektörünün güçlü kuruluşlarından Kaledata, ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) alanında kurumlara en iyi çözümleri sunmak amacıyla biraraya geldi. İki firma, Oracle İş Yönetim Sistemi Release 11'in internet tabanlı çözümlerinin kurumların hizmetine sunulmasında, kurulum öncesinde ve sonrasında birlikte çalışacaklar. Kaledata, kurumlara ERP projelerinde başarının 3 ana şartı olan yazılım, eğitim ve otomasyon süreçlerinin tümünde hizmet verecek. Anlaşmanın en büyük önemi ise, Kaledata'nın ERP'nin bu 3 temel branşını kendi yapısında bulunduran ilk yerel kuruluş olması.

* Bodrum's Casper problemlerinizi çözüyor
Bodrum's Casper, evinizde başınıza gelen arıza ve sorunlarınızı sona erdiriyor. Firma, yurtdışından know-how alarak en az on yıl deneyimli ekipler ile Bodrum'daki sorunları çözmeyi amaçlıyor. Bodrum's Casper'a abone sistemiyle yılda bir kez ücret ödeniyor. Bu ücret karşılığında ise; her türlü elektrik arızaları, temizlik, ilaçlama, bahçe bakımı, deprem hariç tüm rizikolara karşı koruma hizmetleri sunulmakta.

* Junior Chamber International Berlin'de toplandı
Junior Chamber International(JCI)'ın düzenlediği Avrupa Konferansı Berlin'de yapıldı. JCI, 124 ülkede beşyüzbini aşkın üyesi ile üyelerinin bireysel gelişimini hedefleyen eğitim imkanları, üyelerinin yönetimsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan çalışmalar gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

Türkiye'nin de katıldığı Berlin'deki konferansta, 2002 Avrupa Konferansı'na aday olan İstanbul'un geniş çaplı bir tanıtımı yapıldı.

* Management Centre'dan "Biz Bize Konferanslar"
Management Centre Türkiye'nin, uzun süreli eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiği müşterileri için düzenlediği 'Biz Bize Konferanslar' adı altındaki yemekli davetlerin ilki 15 Haziran'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde yapılacak. Toplantıya konuk olarak proje yönetimi gurusu Dr. Thomas G. Johns katılıyor. Toplantıda, projelerle yönetilen bir şirket olmaya yönelme ve şirketlerde proje yönetimi becerilerine artan gereksinim konusu ele alınacak.

* Festo'dan ülke çapında eğitim hizmeti
Festo şirketi, satış ve proje faaliyetleri dışında, piyasaya eğitim hizmetleri sunuyor. Bu anlayışla Festo Didactic bölümü, "Yöneticiler İçin TPM" konulu semineri 22 Haziran'da Maslak Mövenpick Oteli'nde düzenleyecek. "Yöneticiler İçin TPM" semineri'ne konuk olarak Uluslararası TPM Enstitüsü'nün kurucusu Edward H. Hartmann'ı katılacak. Seminerde TPM'nin tanımı, hedefleri ve TPM'in sağladığı etkinlikler anlatılacak. Festo, eğitim faaliyetleri çerçevesinde Türkiye çapında pnömatikle endüstriyel otomasyon konusunda değişik seminerler vermeye devam edecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır