kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İstanbul'da bir İzmirli Balıkçı
Boğaz'ın büyülü atmosferinde balığın eşsiz tadını doyasıya çıkarabilirsiniz...

Birbirinden enfes mezeleri elit ve şık bir ortamda tadarken, dalgaların sesine kulak verebilirsiniz. Bu zevki yaşayabilmek için yapmanız gereken tek şey Yeniköy'deki İzmirli Balıkçı'ya uğramak.

İzmirli Balıkçı şık ama sade bir dekora sahip. Restoranın bir köşesinde arkadaşlarını bekleyenler için bir bar mevcut. Bahçeleri ise gerçekten büyüleyici, nefis boğaz manzarası sizi adeta büyülüyor.

İzmirli Balıkçı'nın ustaları ve personeli İzmir'den özel olarak getirtilmiş. Balık ve malzemenin de çoğu İzmir'den getiriliyor. 35 yıllık usta olan Ayhan Yuvanç, İzmir İnciraltı'nda uzun yıllar çalışmış. Bu yüzden müşterilerine karşı çok titiz. Bütün müşterileriyle özel olarak ilgilenip, onların memnun kalması için çabalıyor.

"İZMİRLİ" TADLAR
Mönüyü ise birbirinden leziz mezeler ve balık çeşitleri oluşturuyor. Burada bulunan yemeklerin çoğu İzmir yöresine ait. Bize önerilen mezeler ise; Rum pilaki, radika, deniz börülcesi ve buzda sardalya. Mezelerden sonra ara sıcak olarak; İzmirli usulü ahtapot, sübye güveç ve İzmir usülü kalamar tava. Bunlara ilave olarak bir Ege Kebabı var ki gerçekten çok ilginç. Çünkü Ege Kebabı'nın içinde yoğurt da bulunuyor, yani bir nevi iskender. Balık çeşitleri içinde ise çıpura, laos, tuzda balık ve sütlü balık en fazla rağbet görenler. Bu leziz yemeğin üstüne size İzmir usulü fırında helvayı önerebiliriz.

Yeniköy'deki İzmirli Balıkçı, boğazın muhteşem büyüsü altında balık yeme keyfine varmak isteyenler için çok hoş bir mekan. Eğer sizde bu keyfe varmak istiyorsanız İzmirli Balıkçı sizi bekliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır