kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Öğrenen bir organizasyon
El aletleri üreticisi Gedore-Altaş'ın Genel Müdürü Savaş, "Artık öğrenmeyi bilen şirketler kazanıyor" diyor

21. yüzyıla girerken organizasyonlar içindeki eğitimin önemini bütün şirketler kavradı. Çünkü global pazarda büyümek için "öğrenen organizasyon" olmak önem kazandı. Gedore-Altaş, bunun önemini kavrayan şirketlerden. Şirketin "öğrenme" politikasını Gedore-Altaş Genel Müdürü Bülent Savaş'tan öğrendik.

Pek tanınmayan bir sektörde çalışmanın artı ve eksileri neler?
Bu aslında büyük bir sektör. Gedore, 80 yıldır bu alanda faaliyet gösteriyor. Benim bu alanda 20'nci yılım. Gedore-Altaş olarak bizim hacmimiz bir KOBİ çapında, aktif değerimiz 20 milyon mark; ama Gedore aslında 4 kıtada üretim merkezi bulunan büyük bir şirket. Türkiye'de çok fazla ve büyük rakipleriniz yok. Bu bir avantaj. Tanıtım sıkıntısı ise dezavantaj olarak görülebilir

Sizce öğrenen organizasyon nedir?
Öğrenen organizasyonları, geleceğini sürekli geliştiren ve genişleten organizasyonlar olarak tanımlayabiliriz. Başka bir deyişle, öğrenen organizasyonlar bilgiyi yaratmakta, kullanmakta ve transfer etmekte. Bu yüzden kendimizi sürekli öğrenme modunda tutuyoruz.

Şirkette, takım ruhunu harekete geçirmek için neler yapıyorsunuz?
Takım ruhu kavramı Gedore felsefesinin prensipleri çerçevesinde tüm firma içiinde çok iyi özümlenmiş ve modern bir organizasyon yapısı ile hayata geçirildi. Böylelikle Gedore-Altaş'ta direkt veya endirekt olarak tüm departmanların dahil edildiği pazar odaklı düşünen iyi bir takım oluşturduk.

Çalışanlarınızın bireysel kalitelerini artırmaları için neler yapıyorsunuz?
Bizim için eğitim çok önemli. Çünkü, insanlar başarılı olmak için sürekli gelişmek zorundalar. Bu yüzden, işçiler, büro personeli ve satış teşkilatı sürekli eğitimden geçiyor. Amacımız hızla yaşanılan zaman dilimindeki değişimlere ayak uydurabilmek.

Verdiğiniz eğitimlerin meyvalarını nasıl alıyorsunuz?
Çalışanlarla birebir görüşmelerimden çok memnun kalıyorum. Hepsi eğitimin önemine varmış durumda. Çünkü bu sayede vizyonları inanılmaz gelişti. Hatta bu konuda bana karşı çıkanlar bile eğitime benim kadar önem vermeye başladılar.

Gedore-Altaş, geleceğin kullanıcılarına yani bugünün gençlerine nasıl sesleniyor?
Evet, bununla ilgili önemli bir projemiz var. Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz projeye göre, bakanlığın ilk etapta tespit edeceği 100 endüstriyel teknik öğretim okuluna her türlü el aletini içeren birer takım dolabı hediyie edeceğiz. Ayrıca, bakanlığın tespit edeceği endüstriyel teknik öğretim okullarında görevli 100 öğretmene el aletleri ile ilgili seminer vermeyi planlıyoruz.

Gedore-Altaş'ın 21. yüzyıldaki hedefleri neler?
Hedefimiz pazar lideri olmak ve dünya klasına girmek. Bunun için de kaliteli bir organizasyon şart. Ancak bu sayede planladığınız hedeflere ulaşabilirsiniz.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır