kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Öldüren temizlik
Ev temizliğinde kullanılan deterjanların, bebek ölümlerine neden olduğunu açıklayan bilimadamları, bu durumun haşere ve çiçek ilaçları için de geçerli olduğunu söyledi

İngiliz bilimadamları, her türlü temizlik maddesi, haşere ilaçları ve çiçek spreylerinin bebekleri ve küçük çocukları zehirleyerek öldürdüğünü açıkladı. Liverpool Üniversitesi Toksikoloji Kürsüsü Başkanı Dr. Vivian Howard'un Amerikalı bilimadamları tarafından da onaylanan araştırması, İngiltere'de büyük paniğe neden oldu. Sözkonusu ürünlerin kutularında "Çocuklar için zararlı değildir" ibaresi bulunduğuna dikkat çeken Dr. Vivian Howard, "Bu yanıltıcı ibarelerin hemen değiştirilmesi lazım" diye konuştu.

Zehir kana karışıyor
Özellilkle elle temas durumunda tehlikenin daha da arttığını vurgulayan Dr. Howard, zehirlenmelerin gece, uyku sırasında meydana geldiğini söyledi. Dr. Howard, zehirlenme aşamalarını şöyle açıkladı: "Gündüz saatlerinde kullanılan temizlik maddelerinin içindeki zehirler, koltuk ve yatak gibi eşyalara siniyor. Sonra ilerleyen saatlerde yavaş yavaş odadaki havaya karışıp solunum yoluyla kana karışıyor." İngiltere'de her yıl çoğunluğu çocuk ve bebek olan 12 bin kişi, bu tür zehirlenmelerden dolayı yoğun bakıma alınıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır