kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şövalye Festivalde
Efsanevi Peter Schaufuss Balesi, İstanbul Müzik Festivali'nde, Çaykovski'nin ünlü üçlemesini sahneliyor.

Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde Peter Schafuss Balesi'nin gösterileri AKM Büyük Salon'da dün başladı. Bu akşam ve yarın akşam gösterilerine devam edecek olan topluluk, Çaykovski'nin ünlü üçlemesinden, ilk gösterisinde Kuğu Gölü'nü (Korkulu bir düş) yorumladı. Bu akşamki gösteride, Uyuyan Güzel'i (Şehvetli bir düş) ve yarın akşam da Fındıkkıran'ı (Mutlu bir düş) adıyla sahneleyecek.

Peter Schaufuss, modern bir anlayışla yorumladığı Çaykovski Üçlemesi'ni şöyle açıklıyor: "Üç baleyi, uzun tek bir hikayeymiş gibi birbirine bağlama düşüncesinden hareket ettim. Bu, klasik baleye nasıl yeniden canlılık kazandırılacağına bir örnektir."

Schaufuss kimdir?
PETER Schaufuss, Danimarka Kraliyet Balesi'nin baş dansçıları Frank Schaufuss ve Mona Vangsaa'nın oğlu olarak Kopenhag'da doğdu. Yedi yaşında Kraliyet Tiyatrosu'nun Bale Okulu'na kabul edildi ve Don Kişot ile ilk gösterisine çıktı. Yıllarca baleye yaptığı katkıdan dolayı birçok uluslararası ödül kazanan Schaufuss, Danimarka'dan Şövalye Nişanı almasının ardından Belçika Kraliyet Madalyası aldı. Deutsche Oper Berlin ve Kopenhag Kraliyet Balesi'nde yönetmen olarak görev yapan Schaufuss, bale dünyasının efsanelerinden biri olarak kabul edilmektedir.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır