kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gökten 3 elma düştü
11'inci Kristal Elma Ödülleri sahiplerini buldu. En çok "Elma"yı Y&R Reklamevi topladı, büyük ödülleri ise Medina/Turgul DDB, 3.Kuşak ve Kesişim paylaştı.

Bu yıl Elma için ne yaptın sorusunun cevabı önceki gece verildi. Türk reklam dünyasının Oscar'ı kabul edilen Kristal Elma Ödülleri'nin 11'incisi önceki gece düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu. Reklam sektörünün devleri,Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda biraraya geldi. 1250 davetlinin katıldığı ödül törenini, bu yıl da Okan Bayülgen sundu. Sahneye, tavandan bir ipin ucunda inen Bayülgen, rock grubu Kurban'la şarkı söyledi, esprileriyle geceye renk kattı. İstanbul, Ankara ve İzmir'den 77 reklam ajansı, 9 film şirketi, 13 yönetmen, 6 besteci ve 6 fotoğraf sanatçısının 1047 çalışması, Türk reklamcılığının bu en prestijli ödülü için kıyasıya yarıştı.

Zor seçim
Seçici Kurul, 241 TV filmi, 514 basın ilanı, 27 doğrudan pazarlama ürünü, 6 Internet Web sitesi, 34 radyo spotu, 52 açıkhava ilanı, 6 sinema filmi, 20 televizyon kampanyası, 57 basın kampanyası, 19 reklam filmi yapımı, 23 reklam filmi yönetimi, 5 reklam müziği ve 16 reklam fotoğrafı arasından "en yaratıcı" olanlarını seçti.

Rekor Y & R'da
Sonuçta basın dalında Medina/Turgul DDB, televizyon dalında 3. Kuşak, kampanya dalında Kesişim reklam ajansları büyük ödülleri kazandılar. Y & R Reklamevi tam 8 dalda Kristal Elma alarak gecenin rekorunu kırdı. Y& R Reklamevi, Colgate, Turkcell Hazır Kart, Kosifler Oto Antalya, Pınar, Garanti Telefon Bankacılığı, Landrover reklamları ile "Elma"ları topladı. DNA reklam ajansı da Mudo İndirim ve Mudo Seaside/İndirim reklamları ile 2 Kristal Elma birden aldı.

Seçici Kurul
Seçici Kurul, Reklamcılar Derneği üyelerinin oylarıyla belirlendi. Kurul'da şu isimler yer aldı: Kenan Ataseven (Saatchi/Saatchi), Vural Bahadır Bayrıl (Moran Ogilvy/Mather), Bozkurt Bayer (Markom/Leo Burnett), Hülya Çamurdan İyisoy (Modiva Plus Map), Barbaros Devecioğlu (Yorum), Seyhan Erözçelik (Pars/Mc Cann-Erickson), Murat Işık (Güzel Sanatlar), Zafer Kakınç (Terra Nova), Mesut Kayalar (Ema), Şükrü Öksüz (İra) ve Engin Özden (Birleşik Reklamcılar).

Kristal Elma, gönül alma
Reklamcılar Derneği, her yıl Türk Reklamcılığı'nın yaratıcılığını ödüllendirmek için Kristal Elma Ödülleri veriyor. Bu yıl 11'incisi dağıtılan Kristal Elma'lar, reklamcıların yaratıcılık düzeyini yükseltiyor, reklam ajanslarnının, çalışanların ve reklam fikrinin uygulanması aşamasında yer alan herkesin özgün başarılarını belgeliyor.

Mehmet SARIŞIN Recai KÖMÜR (SHA) Mehmet ÇALIŞKAN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır