kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Banker Bako KKTC'de
42 ayrı davadan aranan Banker Bako lakaplı Baki Cengiz Aygün'ün Kıbrıs'ta olduğu belirlendi.

Banker Bako'nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni "sığınma yeri" olarak kullandığı saptandı. Asıl adı Baki Cengiz Aygün olan Banker Bako, geçtiğimiz günlerde sessiz sedaszız geldiği KKTC'de, Girne Limanı'ndaki lüks Rocks Otel'e yerleşti ve 3 gün kaldı. Ancak Banker Bako, Türk Adaleti'nden kaçtığına dair haberler çıkınca bu otelden ayrıldı.

Bako'nun hala Girne bölgesinde bir çiftlik evinde yaşadığı bildirildi. KKTC'de olduğu resmen bilinen Banker Bako'nun, Türkiye ile KKTC arasında suçluların iadesini öngeren bir anlaşma olmasına rağmen, niçin resmi kanallarca istenmediği ise anlaşılamadı. Bu arada, Baki Cengiz Aygün'ün KKTC'de en çok gittiği yerin Mert Bank isimli bankanın Lefkoşe Şubesi olduğu öğrenildi.

Dosyası kabarık
Tutuklu bulunduğu Bayrampaşa Cezaevi'nden "yanlışlıkla" tahliye edilen Banker Bako'nun, aralarında Emlakbank'ı dolandırdığı için aldığı 18 yıllık hapis hükmünün de bulunduğu 20 kesinleşmiş cezası var. Çoğunlukla dolandırıcılık ve karşılıksız çek vermek suçlarından toplam 126 yıl hapis cezası istemiyle 42 ayrı davada yargılanan Banker Bako'nun, gıyabi tutuklu olduğu davalardan biri de Kartal 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde. Bako, bu davada, Emlakbank'ın Kartal Şubesi'nden sahte evraklarla 65 milyon mark kredi aldığı için 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Kırmızı bülten yolda
Baki Cengiz Aygün hakkında kırmızı bülten çıkarılması için düğmeye basıldı.

Sabah'ın haberini ihbar kabul eden Emniyet Genel Müdürlüğü ilk olarak Kıbrıs polis teşkilatı ile irtibat kurup bilgi verdi. Tüm sınır kapılarında yapılan incelemede ise Bako'un yurtdışına çıktığına ilişkin hiçbir kaydın olmadığı anlaşıldı. Aygün için bugüne kadar kırmızı bülten çıkarılmadığı, kırmızı bülten için başvuru da yapılmadığı ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, Aygün'ün kendi ismi ile yurtdışına çıkmadığının belirlendiğini, ancak sahte kimlikle kaçmış olması ihtimalinin dikkate alındığını belirttiler. Yetkililer, "Adalet Bakanlığı ve çoğunluğu İstanbul'da olan yargılandığı mahkelerle görüştük. Kırmızı Bülten çalışması yapılması için de start verdik" dediler.

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Aygün'ün yurt içinde olduğu ve hatta Ankara'da görüldüğü yolunda ihbarlar geldiği öğrenildi.

Serdar ALP-Gülcan DEMİRCİ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır