kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit: Hükümet kurmak dünyanın en zor işi
Başbakan Bülent Ecevit koalisyonda bir pürüz olmadığını söyledi. Koalisyon hükümetinin bakanlık dağılımını ve koalisyon protokolünü belirlemek için üç parti arasında oluşturulan iki ayrı komisyon, çalışmalarını dün de sürdürdü.

Ecevit, öğle tatilinde Meclis'e giderken DSP'nin komisyonlardaki temsilcileri Hüsamettin Özkan, Hikmet Uluğbay ve Nami Çağan'dan bilgi aldı. Ecevit, daha sonra gazetecilerin çalışmaların nasıl gittiğini sormaları üzerine, "Dünyanın güç işi, bakanlar kurulu kurmaktır. Daha gücü de koalisyonda bakanlar kurulu kurmaktır" dedi.

"Epey mesafe aldık"
Görüşmelerde sorun olup olmadığı konusunda "Öyle endişe verici, kaygı verici bir şey yok" diyen Başbakan Ecevit, komisyonların çalışmasının bugün bitip bitmeyeceği yönündeki soruya da, "Onu bilemem. Ben nasıl söyleyeyim. Komisyonlar çalışıyor" karşılığını verdi. ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın Cuma günü hükümetin oluşacağını açıklamasına karşı Ecevit, "Ne zaman kurulur bilemem ama doğal olarak uzun sürebilir" dedi. Hüsamettin Özkan ise komisyonun toplandığı salona dönerken, gazetecilerin soruları üzerine, "Benden uygunsuz bir haber beklemeyin" dedi. Komisyonlar yaklaşık 4,5 saat süren çalışmadan sonra bugün devam etmek üzere dağılırken ise Özkan, "Epey mesafe aldık. Olumsuz birşey yok" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır