kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Avrupa Konseyi "idam"ı tartıştı
AVRUPA Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Daimi Komitesi, üye ülkelerdeki idam cezasının kaldırılmasına yönelik hazırlanan bir raporu kabul etti. Ölüm cezalarının kaldırılmasına yönelik raporu hazırlayan Liechtensteinlı parlamenter Renata Wohlwend, Apo'nun idam edilmesi halinde, Türkiye'nin üyeliğinin tartışmaya açılabileceğini söyledi. Avrupa Konseyi'ne üye 41 ülke arasında, Ukrayna, Türkiye, Arnavutluk ve Rusya'da yasal olarak ölüm cezası bulunuyor. Bu arada Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ne üye 12 parlamenterin, Apo'nun duruşmasını sırayla izleyeceği açıklandı.

Apo'nun avukatları "durdurun" diyecek
ABDULLAH Öcalan'ın avukatı Ercan Kanar, 31 Mayıs'ta İmralı'da yapılacak duruşmada, iddianame okunmadan önce yargılamanın durdurulmasını isteyeceklerini söyledi. Mahkemenin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin DGM'lerle ilgili verdiği kararı dikkate alması gerektiğini kaydeden Kanar, Meclis'te DGM'lerle ilgili yasal değişiklik gerçekleşene kadar mahkemenin durdurulması gerektiğini savundu. Bu arada Başbakan Bülent Ecevit, Apo'nun duruşmasının ertelenebileceği söylentileri için "Ona biz karar veremeyiz. Mahkeme heyeti bilir" dedi. Ecevit, DGM'lerle ilgili olarak bütün partiler arasında bir görüş birliği bulunduğunu belirtti.

"Avrupa'da Apo'ya destek azalıyor"
TERÖR örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın 31 Mayıs'ta başlayacak davasına 5 gün kala, BBC'den bir ekip Erzurum'da vatandaşların görüşlerini aldı. Vatandaşlara "Apo asılsın mı, asılmasın mı?" sorusunu yönelten BBC muhabiri Chrıs Morrıs, "Herkes Öcalan'ın asılmasını istiyor. Zaten biz de farklı bir yanıt beklemiyorduk. Öte yandan Öcalan, yakalandığı ilk günlerdeki desteğini kaybetti ve Avrupa'da Öcalan'ın asılmasına karşı olanların sayısı da giderek azalıyor" dedi.

Kızılay'a piknikli destek
EN zor gününde herkesin yanında olmak için çalışan Kızılay Derneği'nin Beykoz Şubesi, gelir toplayabilmek amacıyla bir piknik düzenliyor. Kızılay üyeleri ve Beykoz halkının yardımlarıyla 8 Haziran'da düzenlenecek kır yemeğinin tüm geliri, Beykoz Şubesi'ne kalacak ve en zor anlarında yine vatandaş için kullanılacak. Bu güzel pikniğe katılarak Kızılay'a yardımda bulunmak isteyenler, 0216 323 51 60 nolu telefondan davetiye temin edebilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır