kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ve miras paylaşıldı
Zeki Müren'in yılan hikayesine dönen vasiyeti yerine geliyor... Miras, sanatçının isteği doğrultusunda Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı'na verilecek

1996 yılında yaşamını yitiren ve tüm malvarlığını Türk Eğitim Vakfı ile Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan ancak Antalyalı Mustafa Sogay'ın amcasının oğlu olduğu iddiasıyla açtığı dava nedeniyle tereke işlemleri 2.5 yıldır sonuçlandırılamayan 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in yılan hikayesine dönen vasiyeti nihayet yerine getirildi. Amacının mirastan pay almak değil, Sanat Güneşi ile akrabalığını kanıtlamak olduğunu iddia eden Mustafa Sogay açtığı bu davayı kaybetti. Sogay, vasiyetin iptali istemiyle Elmalı Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davadan da feragat etti.

Elmalı'daki bu davaların bir türlü sonuçlanmaması nedeniyle bitirilemeyen İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki dava da dün sonuçlandı. TEV ve Mehmetçik Vakfı avukatlarının hazır bulunduğu davanın karar duruşmasında mahkeme, ünlü sanatçının kendi el yazısıyla yazdığı vasiyetnamenin kesinleştirilerek, her iki vakfa mirasçılık belgesi verilmesine karar verdi.

Eşyaları satılacak
Davanın sonuçlanmasının ardından Müren'in resmi mirasçısı sıfatı kazanan iki vakfın, ünlü sanatçıdan kalan ve aralarında manevi değeri olan antika eşyalar, plaketler, sahne kostümlerinin bulunduğu eşyaları açık arttırmayla satacağı öğrenildi. Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olan ancak şimdiye kadar resim yaptığı bilinmeyen sanatçının evinden çıkan 150 adet desen ve suluboya çalışması da satılacak eşyalar arasında.

Evi müze olacak
Ziraat Bankası Harbiye Şubesi'nde bulunan kasasından 7 bin 287 Cumhuriyet altını ile elmas ve pırlantalarla süslü çeşitli mücevherler çıkan Zeki Müren'in mirasçısı olan iki vakfın, vasiyet doğrultusunda ünlü sanatçının adını taşıyan bir konservatuvar yaptıracağı da açıklandı. Öte yandan TEV ve Mehmetçik Vakfı Zeki Müren'in son yıllarını geçirdiği Bodrum'daki evini müzeye çevrilmek üzere Kültür Bakanlığı'na devretmeyi planlıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır