kapat

27.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hayvanlar
Savaşın en ağır faturasını, tecavüz edilerek ödeyen Kosovalı kadınların anlattıkları Sırp vahşeti akılları zorluyor: "Beni bağladılar...", "Uyuşturucu verdiler...", "Hamile kadınların karınlarını kestiler..."

Kosova'da etnik kıyım yapan Sırp milisler sadistliklerinde adeta sınır tanımıyor. Arnavutluk ve Makedonya'daki mülteci kamplarına gelen Kosovalı kadınların anlattıkları tüyler ürpertici düzeyde. İngiliz basınına konuşan Kukes kampındaki bir kadın, Kosova'da kadınlara toplu tecavüzü bizzat Arkan lakaplı Sırp komutanı Zelijko Raznatovic yürütüyor. Arkan ve adamlarının Kosova sokaklarında son model Alman arabalarıyla dolaşıp genç kızlara tecavüz ettiğini belirten ismi gizli bir göçmen kadın, "Dazlak kafalı, siyah ve kırmızı bandanalı Sırplar beni zorla arabaya bindirdi. Gözlerimi bağlandı ve ıssız bir yerde tecavüz ettiler" diye konuştu. 20 yaşındaki Ymer Gashi ise yaşlı gözlerle nasıl uyuşturucu verilip 4 gün boyunca tecavüze uğradığını anlattı. Arkan'ın Kaplanlar isimli milisleri tarafından tecavüz edildiğini belirten bir mülteci, 6 kişinin Priştine'nin göbeğinde 13 yaşındaki bir kızın geleceğini nasıl kararttığını dile getirdi.

Yaşamak istemiyorlar
Sırp sadistliği raporlara da yansıyor. Psikolog Dominique Serrano-Fitamant'ın Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu için hazırladığı rapora göre, tecavüzler 24 Mart'taki NATO bombardımanıyla arttı. İşte rapordan korkunç alıntılar: Kadınları gruplar halinde kamyonlarla bilinmeyen yerlere götürüyor ve herhangi bir direniş göstermeleri halinde canlı canlı yakılmakla tehdit ediyorlar. Tecavüzcüler genellikle maske takıyorlar. Soydukları çıplak kadınların etrafında çember oluşturarak, onları insan onurunu zedeleyici hareketler yapmaya zorluyorlar. Hamile kadınların karınlarını yarıp ceninleri şişliyorlar. Arnavutluk'taki hastanelerde müşahade altında tutulan bu kadınların çoğu ölmek ya da kocalarından ayrılmak istiyor.

Savaşı şakaya vurdular
MİLOSEVİÇ NATO bombardımanına karşı çare ararken, mağara adamına dönen, sığınaklarda sabahlayan Belgrad halkı, yeni üretilen fıkra ve bilmecelerle eğlenmek istiyor. İşte Sırplar'ın dilindeli espriler:

Bir Yugoslav, bir Alman ve bir Japon oturuyormuş. Yugoslav ağlarken, Japon "Üzülme, bizim de Hiroşima ve Nagasaki kentlerini bombalamışlardı. Ancak toparladık" demiş. Alman da "Biz de II. Dünya Savaşı sonrası kendimize gelebildik" derken Yugoslav kaldırmış kafayı ve "Ne yenilmesi, yenmekten korkuyorum" demiş.

NATO bombalarıyla parçalanan ev ve pencerelere ne denir? Windows 99

Tuna Nehri üzerindeki bütün köprüler vurulunca, Sırp coğrafya öğretmenleri de sınav sorularını değiştirmiş. Örnek: Zezlj Köprüsü 'üzerinde' akan nehrin adı nedir?

Sırp maket fabrikaları silah ürettiği için gençlikten şikayet gelmiş: Aldığım arabayı yapıyordum. Parçaları birleştirdim, Kaleshnikov'un oldu!

Batajnica halkı, NATO'ya çok bozulmuş. Kent sokaklarına "Alooo, bizi niye bombalamıyorsun, vebalı mıyız?" yazıyormuş.

(Amerikan F-117 Hayalet Uçağı düşürüldükten sonra 'Pardon görünmez olduğunu bilmiyordum' yazılı t-şörtler çıkmıştı) Yeni tişörler piyasada. Üzerinde "Yalnızca Radovan Karadziç görünmezdir" yazıyor. (Karadziç, Bosna Savaşı'nda yüzbinlerce Müslümanı katleden kişidir)

Diğer bir tişörtte de "Formdan düşen Hayalet Uçaklar'ın Viagra'ya ihtiyacı var" yazıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır