kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ZEYNEP GÖĞÜŞ(zgogus@sabah.com.tr )


Balıkçı muhabbeti

Bebek Balıkçısı'nda bir akşam. Nisan güneşi batarken, rakı sofrasında buluşan üç isim CHP'nin yeniden doğumunu tartışıyor. Sofranın başında oturanlar, Tarhan Erdem, Altan Öymen ve Hurşit Güneş...

Önce Altan Öymen, Tarhan Erdem'e dönüp "Sen çık aday ol, toparla partiyi" diyor. Tarhan Erdem ise "Hurşit yapsın bu işi, o genç" cevabını veriyor. Hurşit Güneş ise, "Altan Bey neden sizi görmeyelim CHP'nin başında? diye devreye giriyor.

O akşam birbirine gaz veren bu üçlüden Tarhan Erdem ve Altan Öymen'in ismi CHP Genel Başkanlığı için dönen kulislerde derhal tedavüle gidiyor. Hurşit Güneş ve birlikte hareket ettiği yaş ortalaması 40 civarındaki İstanbul odaklı genç ekip, başlangıçta Altan Öymen'den yana tavır koymaya meylediyor. Bu ekipte İnönü ailesinin torunu Eren İnönü'nün de olduğu kulislere sızıyor.

Aradan geçen günlerde partide aday isimleri üzerinde bir türlü uzlaşma sağlanamıyor. Aday bolluğunun yarattığı dağınıklıktan en fazla yararlanan ise kuşkusuz Deniz Baykal.

Altan Öymen ismine sıcak bakan beş il başkanı birkaç gün önce Deniz Baykal'ı ziyarete gidiyorlar. Baykal onlara "Sanki Altan Öymen aday olsa kazanacak mı?" diyerek niyetini soru kipinde belli ediyor: İl başkanları anlıyorlar ki Baykal asıl kendisi adaylığa talip.

CHP'de Baykal'ın yerine alacak isim üzerinde uzlaşma sağlanamıyor ve Kurultay günü yaklaşıyor. Bu arada asıl sürprizi son aday Hurşit Güneş yapıyor. 42 yaşındaki ekonomi profesörü Hurşit Güneş 74'ten bu yana partili, Erdal İnönü'nün başdanışmanıydı, Turan Güneş'in oğlu olmak gibi bir sıfatı da var.

Dün görüştüğümüzde, "Ben CHP Genel Başkanlığı'na aday değilim" diyerek beni şaşırttı Hurşit Güneş. Meğerse o CHP Genel başkanlığı'na değil, CHP'yi yenilemeye adaymış. Bu çok önemli bir nüansmış. Herkes ona "Bırak uzlaşmayı, sen çık kendin aday ol" diye baskı yapmış. O da sonunda kabul etmiş. Hurşit Güneş'in CHP'yi yenilemeye ve gençleştirmeye talip olurken "Kimseyle uzlaşmayacağım" demesinin altını çizdim.

Balıkçıdaki muhabetten bu yana Altan Öymen acaba Hurşit Güneş için ne düşünüyor? Hurşit Güneş'in adaylığını sorduğumda, "Keşke" dedi Öymen. Buna karşılık Öymen, uzlaşma sağlanamamasının Baykal'ın yeniden adaylığını güçlendirdiğini, Baykal'ı istemeyenlerin bile bu kargaşada tekrar ona oy verebileceklerini söyledi ki, en kıdemli CHP'linin bu gözlemini tekrarlamakta yarar görüyorum.

CHP'ye yakın çevrelerde "Karşı taraf bölük pörçük hareket ederse Deniz Bey çıkar" diyenler hiç de az değil.

En iyisi bu akşam Bebek Balıkçısı'na gidip etrafı kolaçan etmek!

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır