kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MHP'li Gül: Gayrimeşru değiliz
MHP'li Mehmet Gül, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 16 Mart 1978'de 7 öğrencinin öldürülmesi olayıyla ilgili olarak yargılanıp beraat ettiğini belirterek, "Buna rağmen kamuoyuna hâlâ suçlu gibi gösterilmeye çalışılıyorum" dedi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün bir gazetede yer alan habere atfen, İstanbul'da 7 kişinin öldürüldüğü olay sonrasında solcu öğrenciler tarafından, okuldaki bütün ülkücülerin zanlı olarak polise bildirildiğini savundu. O dönem Ülkü Ocakları Başkanı olarak kendisinin adının da verildiğini belirten Gül, yargılanıp beraat ettiğini söyledi. Gül, "7 ölümle sonuçlanan olayın çete ve bazı karanlık güçler tarafından gerçekleştirildiği, yıllar sonra ortaya çıkmıştır" diye konuştu. MHP'nin meşru bir siyasi hareket olduğunu kaydeden Gül, aralarında gayrımeşru insan bulunmadığını söyledi. Gül, bu haberlerin DSP-MHP koalisyonunu engellemeye yönelik olduğunu iddia etti.

"Soruşturma yok"
MHP Basın Sözcüsü Şevket Bülent Yahnici de, DGM'nin MHP hakkında herhangi bir soruşturma başlatmadığını belirterek, MHP'li milletvekilleri hakkındaki yolsuzluk, uyuşturucu kaçakçılığından yargılandıkları iddialarının da doğru olmadığını savundu. Yahnici, "Bunlar geviş getirmekten, keçi boynuzu yemekten başka bir şey değil. Artık zıtlaşma kültüründen, uzlaşma kültürüne geçelim" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır