kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Antrenörler


Türkiye Birinci Futbol Ligi'nde 18 takım var. Şu ana kadar 23 teknik direktör değişti. Üstelik Karabük ve Bursaspor 3'er tane teknik direktör değiştirdiler!

Bakıyoruz başarısız olan göreve devam ediyor. Kendisi Real Madrid'e gitmese, Toshack hâlâ Beşiktaş'ın başındaydı. Kalli, geldiğinden beri Toshack'ın bir kenara koyduğu Şifo Mehmet'le ligi kovalıyor. 10 golün 8 tanesi Mehmet'ten. Galatasaray, Fatih Terim'e futbol şubesini emanet etmiş. Üç lig şampiyonluğu, bu sezon Türkiye Kupası, TSYD, lig şimdi de sıra Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda.

Fatih hoca tam 36 futbolcu satmış. Fatih, Okan, Emre ve Ümit gibi genç yıldızlarla harikalar yaratıyor. Üstelik sarı-kırmızılı futbolcular, transfer taksitlerini bile alamazken bu başarı inanılmaz. Galatasaray'ın yeni yönetimi de hâlâ hikaye anlatıyor. Televizyon parasına göre vadeli çekler, Amerika'dan kredi kovalamacaları, transferde alınan oyuncu karşılığında verilen karşılıksız çekler. Fatih Terim'in başarısı inanılmaz boyutlarda.

Rıdvan Van'da, Tanju Siirt'te şampiyon oldu. Tebrik ediyoruz. Ama bu iki hocanın aldığı paralar milyon dolar. İşte burada Fatih Terim'in ne kadar önemli bir hoca olduğu ortaya çıkıyor.

Kevin Keagan, İngiltere'de Muhammet El Fayed'in takımı Fulham'da teknik direktör. Aynı zamanda İngiltere Milli Takımı'nı da part time çalıştırıyor. Bir ara bizde de Mustafa Denizli Kocaelispor ve milli takımı birlikte çalıştırmak istemiş ama sonunda Kocaelispor'u bırakmıştı.

Bu sezon Çanakkale Dardanelspor 3'üncü teknik adamla çalışıyor ve küme düşme hattında dolaşıyor. Sakarya'da Giray Bulak, Denizli'de Ersun Yenal ve Antalyaspor'da Jarabinsky bu sezon başarılılar. Toshack, Milne ve Löw ise kesinlikle başarısızlar. Bakın size genç bir antrenörden söz edeyim.

Dört sezonda 3 tane takımı lige çıkaran idealist bir antrenör. Kaleperoviç gibi müthiş bir teknik direktörün elinde Gedikpaşa'dan Fenerbahçe'ye gelen üç amatörden biriydi o. Şimdi Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, İsmail Kurşun ve Bahri Kaya. 3 yıl Fenerbahçe'de oynadı. Sonra genç bir antrenör olarak işe başladı. Zeytinburnuspor'u 2'nci ligden birinci lige, Giresunspor'u 3'üncü ligden 2'nci lige, bu yıl da Gazi Osman Paşa'yı 3'üncü ligden ikinci lige çıkardı. Parasız, pulsuz, özveriyle...Arabasını satıp futbolcuların parasını ödedi. Dürüst, başarılı, çalışkan.

Yarınlar Türk futbolunda kesinlikle Bahriler'in olacak...

Spor Yazarları sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır