kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Kolay olmadı

Galatasaray için kolay bir maç değildi. Can derdindeki Ankaragücü sarı-kırmızılı takımı çok zorlayacaktı. Yine de şampiyonluğa adım adım yaklaşan Cimbom'un puan kaybetmeyeceği ortak kanıydı, nitekim böyle de oldu. Ama G.Saray kazanırken, deyim yerindeyse ecel terleri döktü.

Arif ve Hagi'den yoksun Cimbom'da, oyunun başında Okan'ın da sakatlanıp çıkması, sarı-kırmızılı takımın, yaratıcı ve gol adamlarının çoğundan mahrum kalmasına neden oldu. Bu oyuncular varken Hakan Şükür yoktu. Ama bu kez bu yoklukta Galatasaray'ın suskun golcüsü piyasaya çıktı ve takımına hayat veren golü attı.

Yine de bu eksikler, Galatasaray'ı oyun boyunca çok fazla etkiledi. Sarı-kırmızılı takım oyuna iki uzun forvet, Ümit ve Hakan'la başladı. Bu futbolculara kenardan top getirecek olan Okan'ın sakatlanması planları bozdu.

G.Saray bu dakikadan sonra çok çalıştı, mücadele etti. Ama golün gecikmesi, paniğe neden oldu. Tüm oyuncularına hücuma çıkaran G.Saray, bunun iki türlü sıkıntısını yaşadı. İlki, Ankaragücü'nün kontratak adamları pozisyonlar buldular. İkincisi de, zaten kalabalık olan rakip 18 bölgesi, sarı-kırmızılı oyuncuların da girmesiyle daha da kalabalıklaştı. Bunu ancak bir serbest vuruş açabilirdi ve G.Saray çok adamla savunma yapan rakibi karşısında ilk golü böyle buldu.

İkinci yarıya golün rahatlığıyla giren Cimbom, Ankaragücü'nün yaptığı taktik değişikliği farkedene kadar kalesinde golü gördü. İlk yarıda Tarık'la tek forvet oynayan Ankaragücü, Hakan Keleş gibi süratli bir futbolcuyu oyuna alınca, G.Saray defansın bir anlık kademe hatasından golü yedi.

Cimbom riskin ödülünü aldı
Cimbom, bundan sonraki bölümde daha büyük bir risk aldı. Bülent'i çıkarıp, Tugay'la orta alanda golü daha fazla düşünmek istedi. Tugay'ın çabaları değil, ama Hakan'ın mükemmel golü, G.Saray'ı şampiyonluğa bir adım daha yaklaştırdı.

A.Gücü, Galatasaray karşısında büyük bir mücadele verdi, çok sert oynadı. Ölüm-kalım mücadelesinde başka türlü oynamaları da mümkün değildi. Ankara ekibi, bu futbolunu daha önce ortaya koysaydı, bugün sıralamada bulunduğu yerde olmazdı.

Spor Yazarları sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır