kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Adım adım...

Galatasaray'dan söz etmeden önce Ankaragücü takımına değinmek istiyorum. Eğer Ankaragücü takımı ligdeki tüm maçlarını G.Saray karşısında oynadığı gibi hırslı ve arzulu bir şekilde oynasaydı mutlaka ligde iyi bir derece yapar, kümede kalmak için son haftalarda çırpınmak zorunda kalmazdı.

G.Saray'da ise doğal olarak bir stres vardı. Sarı-kırmızılılar, matematiksel olarak şampiyonluğu bir türlü garantileyemedikleri için rahat futbol oynayamıyorlar. Buna bir de Hagi ve Arif gibi iki çok önemli futbolcunun yokluğunun yanısıra Okan'ın da sakatlanıp sahadan çıkarılışı eklenince, G.Saray'ın futbolu elbette olumsuz yönde etkilendi.

Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim, takımını Ankaragücü karşısında çok akıllıca yönetti. Durum 1-1 olunca savunma oyuncusu Bülent'i oyundan alarak yerine hücuma dönük olan Tugay'a şans verdi. Ne zaman ki 2-1'lik sonucu yakaladı, bu kez hücumcu futbolcusu Emre'yi çıkararak savunmayı Vedat ile güçlendirdi. Amacı 2-1'lik skorla maçı bitirmekti.

Sarı-kırmızılılarda kaleci Taffarel her zamanki Taffarel idi. Popescu, yine savunmanın sigortasıydı. Ümit ve Fatih'te biraz düşüş gördüm. Bülent vasattı. Hakan Ünsal sol koridoru iyi kullandı.

Orta alanda Suat çok basit oynadı. Akıllı bir futbol ortaya koydu ve çok çalıştı. Tugay oyuna girdikten sonra büyük bir arzu ve hırsla çalıştı.

Hakan golcülüğünü gösterdi
Hücumda Hakan Şükür kendisine yapılan sert hareketlere rağmen büyük bir özveri ile golcülüğünü bir kez daha gösterdi. G.Saray bütün eksiklerine ve yaşadıkları büyük strese rağmen şampiyonluk yolunda bir adım daha ileri gitti.

Teknik direktör Fatih Terim, taktiksel başarısının yanında çok önemli bir işi daha başarıyor. Futbolcularını sakinleştiriyor ve ne kadar zor olsa da bundan sonraki maçlar için oyuncularını motive etmeyi başarıyor.

Oyunu iyi okuyor; iyi ve zamanında değişiklikler yapıyor; futbolcularıyla el ele vererek G.Saray'ı şampiyonluğa her gün biraz daha yaklaştırıyor.

Spor Yazarları sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır