kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kulak kesildi
Telefon dinleyip şantaj yapan çeteden özel dedektiflik bürosu sahibi Neşe Aras ile Senkron TV'nin sahibi Levent Altınay cürüm işlemek üzere çete kurmaktan suçlu

Hakan Ural'la babası Selçuk Ural arasındaki telefon kayıtlarının araştırılması sonucu patlayan tele kulak skandalında gözaltına alınanların 8'i tutuklandı. Tutuklananların başını Eylül Gözler takma adıyla gazetelere özel dedektiflik ilanları veren Neşe Aras ile Senkron TV'nin sahibi Levent Altınay çekti. Aras'la beraber 2 yardımcısı da tutuklandı.

Tele kulakla ilgili olarak Organize Suçlar ve Silah kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan Senkron TV sahibi Levent Altınay ile beraberindeki Murat Peker, Ünal Peker, İhsan Peker, Adnan Albayrak, Selçuk Yılmaz, Volkan Dalgakıran, Mehmet Yavuz Denizmen, Zülfikar Ali Yılmaz, Neşe Aras, Mehmet Nuri Çöteli ve Murat Bayram dün sabah saatlerinde İstanbul DGM'ye sevkedildiler.

Suçlular içeri
Soruşturmayı yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Mehmet Süslü'nün isteğiyle özel dedektiflik bürosu sahibi Neşe Aras, bu büroda çalışan ve dinleme cihazlarını yerleştirdiği iddia edilen elektronik mühendisi Mehmet Nuri Çöteli ve ona yardımcı olduğu iddia edilen Murat Bayram, Senkron TV'nin sahibi Levent Altınay, Murat Peker, Önel Peker, İhsan Peker ve Selçuk Yılmaz Nöbetçi Mahkeme tarafından "cürüm işlemek amacıyla çete oluşturmak" suçundan tutuklandı.

Yavuz Denizmen, Adnan Albayrak, Volkan Dalgakıran ve Zülfikar Ali Yılmaz, savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Çelik aranıyor
Telekulak Çetesinin elebaşısı olduğu öğrenilen ve halen ABD'de olduğu tahmin edilen Cengiz Çelik'in polis tarafından arandığı öğrenildi.

Gözaltına alınan kişilerden Neriman Yerlikaya, Eda Pulur, emekli polis Erdal Yamak, Fikret Seyhan ve Nuran Seyhan'ın sorgulamalarına devam ediliyor.

SALİH AYDIN - SERDAR CANİPEK - VELİ SARIBOĞA (SHA)

Eylül Gözler ile Yolların Padişahı
ÜNLÜLER dahil pekçok isimin telefonlarını dinleyerek şantaj yaptığı iddiasıyla tutuklanan sözde dedektif Eylül Gözler takma adlı Neşe Aras ortağı olduğunu söylediği Murat Bayram'ı "Yolların padişahı" diye çağırıyordu. Bayram bu isimi takip sırasında çok önemli olan hızlı araba kullanma yeteneği sayesinde kazanmıştı. Murat Bayram 'trafikte araba kaçırmamak' gibi bir özelliğe sahipti.

Dedektiflik merakı
Dedektiflik macerasına başka bir kadınla ilişkisini açığa çıkarmak için babasının peşine düşerek atılan 26 yaşındaki Eylül Gözler Bakırköy'deki "Gözler Araştırma ve Özel Güvenlik Bürosu"na gazetelere verdiği ilanlarla müşteri buluyordu. Müşterilerinin çoğunun aldatılan eşler olduğunu söyleyen Neşe Aras'ın, yapılan soruşturma sonucunda tele kulak skandalının baş aktristlerinden biri olduğu ortaya çıktı.

ZEYNEP KURTBAY

Elebaşı hâlâ ortada yok
İSTANBUL Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde yakalanan kişilerle ve gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili bir basın toplantısı yaptı.

Özdemir, telefon dinleyen şebeke elemanlarının elde ettikleri bilgilerle şantaj yaptıklarını belirterek, sorgulama sonucunu şöyle açıkladı:

"İçerisinde bürokrat, kamu görevlisi, politikacı, basın mensubu ve sanatçının bulunduğu çok sayıda vatandaşın telefonlarını dinleyip şantaj yapan şebeke elemanları teşekkül oluşturarak Anayasa'nın 22. maddesi, TCK'nın 191 ve 195'inci maddelerinde yazılı haberleşme hürriyetine aykırı olarak takip ve dedektiflik bürosu adı altında kurmuş oldukları işyerlerinde takip, tasarruf, fotoğraflama, kamera ile çekim yapma, telefon dinleme ve telefon görüşmelerinde detay elde etme eylemlerini gerçekleştirip şantaj yapttıkları belirlenmiştir."

Polis takipte
7 Mayıs tarihinde operasyon başlatıldığını anlatan Hasan Özdemir, "takip, fotoğraflama, kamera ile çekim yapma, telefon dinleme, telefon görüşme detayı elde etme, bunun sonucunda şantaj yapma" faaliyetlerinde bulundukları belirlenen İstanbul'da 13, İzmir'de 2 ve Ankara'da da 3 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Özdemir, operasyonların sürdüğünü ve henüz kilit isimlerin yakalanmadığını da söyledi.

Son teknoloji
Özdemir çetenin işyerlerinde ve üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda ele geçen elektronik aletleri de basına gösterdi.

Buna göre aramalarda ev ve iş telefonlarını dinlemede kullanılan çok sayıda elektronik cihaz, bilgisayar ve parçaları, gizli kameralar, dinleme cihazları, fotoğraf makineleri, dinlenen kişilerin ses kayıtlarının bulunduğu micro kaset ve teypler, ses kaseti çözümleri, bilgisayar disketleri, video kasetleri ele geçirildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır