kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Monte Carlo vızır vızır
Yarın Formüla 1 sezonunun belki de en ilginç, en renkli ayağı Monte Carlo'da yapılacak.

Formüla 1'in bu tek 'şehir içi' etabı sürücüleri korkutuyor ve büyülüyor. Bir haftalığına bir yarış pistine, jet sosyete ile yarış fanatiklerinin buluştuğu bir bayram yerine dönüşen şehir ise sadece büyülüyor

Her yıl mayıs ayının ikinci haftasından itibaren Fransa'nın Akdeniz sahilleri çılgın bir bayram yerine dönüşür. Önce Cannes Festivali başlar (12 Mayıs) sonra da 13 yarışlık Formüla 1 sezonunun dördüncü ayağı Monte Carlo'da yapılır (16 Mayıs, pazar). Yarış haftasında bütün Monte Carlo yarışla yatıp yarışla kalkar. Dünyanın her yerinden yarış meraklıları, günde 100-150 bin kişi olmak üzere şehre doluşur. Yol, cadde kenarlarına toplam 32 kilometrelik metal refüj ve telörgü çekilir. Geceler, insanlarındır; yarışı izlemeye gelen jet sosyete, dünyanın en zenginleri 'Hotel de Paris' (5 gün konaklama 7 bin 500 dolar) ya da 'Loews' (5 gece 5 bin dolar) gibi otellerde eğlenir, Lüks disko "Jimmy'z"de bardağı 75 dolara birasını yudumlar ve mutlaka 'Place du Casino'da, kentin en ünlü kumarhanesinde şansını dener.

Gün boyu ise Formüla 1 otomobilleri ve yarışların fanatik izleyicileri teslim alır. 3.367 kilometrelik bu Formüla 1'in tek şehir içi parkuru, şoförler için hem cezbedici hem de korkutucudur. Aralarında şu andaki dünya şampiyonu Mika Hakkinen, iki kez dünya şampiyonu olan Michael Schumacher'in kardeşi Ralf ve Jacques Villeneuve'ün de bulunduğu bir grup sürücü, zaten Monte Carlo'da yaşadıkları için yolun her santimetresini ezberlemiş, parkuru gözü kapalı sürebilecek durumdadır. Ama normalde Monte Carlo'nun sıkışık trafiğinde en fazla 30 kilometre hızla gitmekle, saatte 275 kilometre hızla refüjü yalarcasına geçmek arasında dünyalar vardır.

Schumacher lider
Formüla 1'de üç yarış sonunda Ferrari pilotu Michael Schumacher 16 puanla takım arkadaşı 12 puanlı Eddie Irvine'ın önünde birinci sırada. Geçen yılın şampiyonu Mika Hakkinen (McLaren-Mercedes) ise 10 puanla üçüncü sırada. Monte Carlo yarışının sıralama turu bugün, yarış ise pazar günü televizyondan naklen yayınlanacak. NTV cumartesi günü eleme turlarını saat 13.30'dan itibaren, yarışı ise pazar günü saat 14. 45'den itibaren naklen yayınlayacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır