kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
37 PKK'lı öldürüldü
Güneydoğu'da, 37'si ölü 39 terörist etkisiz hale getirilirken 5 güvenlik görevlisi şehit oldu

Şırnak ve Diyarbakır'da güvenlik güçleri tarafından sürdürülen operasyonlarda, 37'si ölü olmak üzere 39 terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmalarda, 5 güvenlik görevlisi şehit oldu. Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, bölgede sürdürülen operasyonlarda, Şırnak'ın Cudi Dağı Ballıkaya ile Güneyçam Köyü kırsal kesiminde 35, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında 2 terörist ölü olarak, silahlarıyla ele geçirildi.

Şehitlerin kimlikleri
Cudi Dağı Ballıkaya ile Güneyçam Köyü kırsalındaki çatışmalarda, 5 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehit olan güvenlik görevlilerinin kimlikleri şöyle:"Piyade Asteğmen Murat Akkuş (Mersin), Jandarma Astsubay Üstçavuş Yusuf Demir (Silifke-Mersin), Piyade Çavuş Necdet Pehlivan (Edirne), Piyade Er Mahmut Polat (Kırşehir) ve Piyade Er İsa Karakaya (Afyon)." Şehitlerin cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Şırnak'ın Cudi Dağı'ndaki operasyonda, 1 terörist yaralı ele geçirilirken, Van Başkale'de de 1 terörist güvenlik güçlerine kendiliğinden teslim oldu.

7 kurye yakalandı
Öte yandan Iğdır'da PKK'ya kuryelik ettikleri belirlenen Mehmet Ali K., Cafer Ç., Sabri T., Halil T., Cemal Y. ile Ahmet C. gözaltına alındı.

Şehitlere gözyaşı
ŞIrnak'ta, PKK'lı teröristlerin roket saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Asteğmen Murat Akkuş (23), doğum yeri İçel Mersin'de, yine Şırnak'ta PKK'lılarla girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Komando Çavuş Necdet Pehlivan, memleketi Edirne'de, Kuzey Irak'ta teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Komando Er Serkan Temeloğlu ise İstanbul'da düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. İçel'deki törende, şehit asteğmenin sözlüsü Deniz Küsmüş, Annesi Hikmet Akkuş, babası Erdoğan Akkuş ve ağabeyi Mehmet Akkuş sinir krizleri geçirdiler. İstanbul'daki törende ise şehit er Serkan Temeloğlu'nun annesi Zülfinaz Temeloğlu'nu, İstanbul Boğaz Komutanı Tümamiral Doğan Hacipoğlu teskin etmeye çalıştı. Tümamiral Hacipoğlu, şehit annesinin karşısına gelirken de asker selamı verdi. Üç cenaze töreninde de PKK'yı lanetleyen sloganlar atıldı.

Şevket COŞKUN-Fatih ŞAHİN (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır