kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kaza değil cinayet
Bisikletli iki çocuğu gördüğünde yanındakilere "Sizlere bir macera yaşatacağım" deyip çocuklara çarptı, kaçtı. Çocuklardan biri öldü

Gaziantep'te 5 Mayıs günü Ali (13) ve Muhammet (10) Ateş adlı iki kardeş, bisikletle gezmeye çıktı; faciayla sona ereceğini akıllarının ucundan bile geçirmeden... İki kardeş Batalhöyük caddesinde giderken, Serdar Kısacık'ın kullandığı 25 RU 795 plakalı otomobil hızla Ali ve Muhammed'e çarptı. Talihsiz Ali olay yerinde yaşamını yitirdi. Muhammed ise yaralandı. İlk başta olay sıradan bir trafik kazası gibi kayıtlara geçti. Ancak kaza araştırılınca korkunç bir gerçek ortaya çıktı.

Bilerek çarptı ve kaçtı
Kısacık, yerleşim alanına girmesine rağmen hız kesmeden yoluna devam etti. Bisikletleriyle giden Ali ve Muhammed'i görmesine rağmen hız kesmedi ve otomobilde bulunan 4 kişiye, "Sizlere bir macera yaşatacağım" dedi.

Ve hızla ne olduğunu anlayamayan iki kardeşe çarptı. Ali Ateş olay yerinde yaşamını yitirirken, kardeşi Muhammed yaralandı. Kısacık, çocuklara çarptıktan sonra kaçtı. Polis, "camları siyah ve kırmızı bir oto" olarak tanımlanan aracı ihbar üzerine bulurken, otomobilde bulunan korkunç olayın 4 tanığını da tespit etti.

Tanıklar söyledi
Araştırmalar sonucu gözaltına alınan Serdar Kısacık, 50-60 kilometre hızla giderken, çocuklardan birinin, bisikletini aniden otomobilin önüne kırdığını, çarpma sonucu durmayarak olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Ancak otomobilde bulunan dört tanığın söyledikleri korkunçtu: "Açıkça bu çocuklara çarpacağını ve küçük bir cezayla kurtulacağını söyledi."

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yücel, tanıkların ifadelerinin de dayanak teşkil ettiği iddianamesinde, "Sanığın eyleminin tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu oluşmadığı, fiilin kasten adam öldürmeye tam teşebbüs ve kasten adam öldürme kapsamına girdiği görülmüştür" denildi.

Savcı, sanık Kısacık hakkında 24 yıla kadar ağır hapis cezası verilmesini istedi.

Müştekilerin avukatı Nedim Dilek de, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, tanıkların, ifadelerini değiştirmeleri için tehdit edildiklerini öne sürdü.

Hasan YAVNIK (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır