kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Vanspor özelleşiyor
Van Özel İdare Müdürlüğü'nün Vanspor A.Ş'deki yüzde 80 oranındaki ortaklık payı, blok satış yöntemiyle özelleştirilecek. Van Valisi Abdulkadir Sarı, 50 milyar lira sermayeli Vanspor A.Ş' de, İdare'nin yüzde 80 payının satış ihalesinin kapalı zarfla teklif almak ve pazarlık yöntemiyle yapılacağını bildirdi. Sarı, teklif zarflarının 31 Mayıs tarihine kadar teslim edilmesi gerektiğini kaydetti.

Başak Sigorta 40. yaşını kutladı
BAŞAK Sigorta 40. kuruluş yıldönümünü Atatürk Kültür Merkezi'nde verdiği bir kokteyl ve opera gösterisi ile kutladı. Törende bir konuşma yapan Başak Sigorta Genel Müdürü Muzaffer Bilgili, kurulduğu günden bu yana Türk insanına güven veren bir kurum olduğunu belirterek "Başak Sigorta 40 yıldır, dürüst, doğru ve yenilikçi çalışma tarzı ile Türk insanına hizmet vermesinin yanısıra sektörün gelişimi için de çok önemli katkılarda bulundu. İlkemiz hiç değişmedi. Ciddiyet, dürüstlük ve şeffaflığımızdan hiç tavuz vermedik ve vermeyeceğiz" dedi. Konuşmanın ardından İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından "Hoffman'ın Masalları" isimli operası sahnelendi.

Kuveyt Türk'de atama
Kuveyt Türk Bankası Yönetim Kurulu'nun aldığı karar ile Kuveyt Türk Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür Başyardımcısı Ufuk Uyan getirildi. Ayrıca Fon Yönetimi Müdürü Fawaz Al Issa, Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Kuveyt Türk'ten yapılan açıklamada, bu yeni yapılanmanın, Kurumun giderek gelişen uluslararası stratejilerinin bir devamı olduğu vurgulandı.

Binbaşgil Visa yönetiminde

Pamukbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil, Visa Avrupa Birliği Yönetim Kurulu'na seçildi. Türkiye'nin, Visa içindeki stratejik önemi ve yönetimdeki etkinliği giderek artıyor. İki yıllığına görev yapacak yeni yönetim kurulunda Türkiye tek üye ile temsil ediyor. İş hayatına Andersen'de başlayan Hakan Binbaşgil, son iki yıldır Kredi Kayıt Bürosu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor.

Ziraat Yatırım yeni binasında
Zİraat Yatırım dün Eminönü'ndeki yen ibinasında hizmete başladı. İMKB Başkanı Osman Birsen ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Selçuk Demiralp'in katımıyla gerçekleştirilen törende konuşan Demiralp, "Ziraat Bankası olarak, biz buna her zaman önem verdik ve şu anda da Ziraat Yatırım'ın hem bina hem teknoloji altyapısını önemli ölçüde geliştirdik. Bu, müşterilerimize olan saygımızı gösteriyor ve daha iyi hizmet verme amacını taşıyor" şeklinde konuştu.

Garanti'den özürlü ATM'si
Garantİ BankasI, 10-16 Mayıs Özürlüler Haftası'nda, Türkiye'de ilk kez ortopedik özürlülerin de kullanılabileceği şekilde tasarlanmış bir ATM'yi İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi'nde hizmete sundu. Özürlülerin yanı sıra, tüm müşterilerinde kullanabileceği bu ATM'ler zaman içinde yaygınlaştırılacak. Ayrıca şube dışında kurulu ATM'ler de, ortopedik özürlülerin kullanabileceği özelliklerle donatılacak.

Tekstilbank'tan platinyum kart
Mİnİmum limiti 100.000 dolar olan Türkiye'nin ilk Platinum kartı, Visa ve Tekstilbank işbirliği ile çıktı. Yüksek gelir düzeyine hitap eden Tekstilbank-Visa Platinum kart, kart sahibine yüksek limitin yanı sıra, tıbbi nakliye, hastane depozitaları, cenaze nakli, günlük hastane masrafı gibi teminatları kapsayan Uluslararası SOS Yurtdışı Sağlık Hizmetleri, bagaj kaybı, kıymetli belge kaybı, hukuki masraflar gibi teminatları içeren Uluslararası SOS Yurtdışı Seyahat Sigortası ve SOS Yurtiçi Sağlık hizmetleri ile kayıp çalıntı sigortası ve kiralık kasa sigortası gibi hizmetleri kapsıyor.

Boeing işçisi Atina kurbanı
DÜNYANIN önde gelen uçak firmalarından Boeing, 6.500 ile 7.000 arasında çalışanının işine son veriyor.

Boeing, St.Louis'deki fabrikasında çalışanları üçte bir oranında azaltma kararını, Yunanistan Hava Kuvvetleri'nin F-15 savaş uçağı satın almama kararı üzerine aldı. Yunanistan, geçen ay Boeing yerine, bu pazardaki en sıkı rakibi Lockheed Martin'den savaş uçağı satın almaya karar vermişti.

Yunanistan, 3.5 milyar dolar değerindeki ihaleyi, F-16 savaş uçağını üreten Lockheed Martin'in kazandığını bildirmişti. Yunanistan hükümetinin kararından iki hafta sonra İsrail de, 2.5 milyar dolara bulan F-15 savaş uçaklarının satın alımını ertelemişti. Boeing, F-15 savaş uçağı da olmak üzere, üretilen üç uçak modeline yönelik siparişlerin düşmesi üzerine alındığı vurgulandı.

Rusya'ya krediler askıda
RUSYA'DA, Başbakan Yevgeni Primakov'un görevinden azledilmesinden sonra bu ülkeye verilmesi beklenen acil krediler de sorun yaşanıyor. Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn, Rusya ile yapılması düşünülen yeni programın, yeni hükümetin kurulmasına kadar erteleneceğini söyledi. Wolfensohn, Rusya'daki durumun Dünya Bankası'nın politikasını etkileyip etkilemiyeceğinin ilişkin sorular üzerine, Banka ile Rusya arasındaki eski programın devam ettiğini, fakat yeni programın başlatılabilmesi için, Rusya'dan bir yetkilinin imzasının gerektiğini kaydetti.

Rus ekonomisinde 'acil reform çağrısı' yapan IMF'nin de ekonomik politikaların sürekliliği konusunda kuşku içinde olduğu belirtiliyor. Devlet Başkanı Boris Yeltsin, Primakov'u ayrıca, IMF gibi uluslararası kuruluşların politikalarını aynen uygulamakla suçlamıştı.

Trio Konutları'nda Hillside City Club
KOZYATAĞI'NIN son yıllardaki hızlı gelişimine iddialı projelerden Trio Konutları da eklendi. Tekser ve Baytur ortaklığı ile yapılan Trio Konutları'nın içinde Hillside City Club bulunacak. Böylece 7 sinema salonu, açık ve kapalı yüzme havuzları, tenis, basketbol sahaları, step, aletli jimnastik tesislerinden yararlanmak mümkün olacak. Trio Konutları, 3 blok halinde her biri brüt 285 metrekare toplam 132 daireden oluşuyor.

Eta Bilgisayar'ın 2000 yılı çözümü
2000 yılının yaklaşması ile herkesi tarih konusunda yaşanacak problemin ve belki de bilgisayarlarda meydana gelecek çöküşün telaşı sardı. Bilişimciler de bu konuda harekete geçti. Eta Bilgisayar, Türkiye'de yaygın olarak tanınıp bilinmeyen, DOS işletim sisteminin kendi bünyesinde de tarihleri saklamak için kullandığı bir sıkıştırma yöntemini programlarının ilk versiyonundan bu yana kullanıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır