kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aracılarda yeni yönetim

Deniz BAYRAMOĞLU


BORSA Aracı Kurum Yöneticileri Derneği'nin Genel Kurulu önceki gün gerçekleştirildi.

Genel kurulda eski yönetimden üç kişi adaylığını yeniden koymadı. Yeni yönetim kurulu ise Bedii Ensari (Marbaş), Zeki Döşlüoğlu (TEB Yatırım), Yusuf Ziya Toprak (Yatırım Finans), Asil Onay (Karon), İbrahim Haselçin (Bumerang), İlhami Suaydın(Erciyes), Attila Köksal (İnter Yatırım), Nevzat Öztangut (Garanti), Berki Özmen (Çağdaş), Sitare Gürer (Aktif) ve Ziya Tacir'den (Tacirler) oluşuyor. Genel kurulda ayrıca İrfan Sakin (Ege Yatırım), Hakan Turunç (Inter) ve Emin Özer (Bumerang) de derneğin denetim kurulu üyeliğine seçildi.

Geçen dönemin Basın Sözcüsü Erhan Topaç, bu yıl işlerinin çok yoğun olması nedeniyle yeniden aday olmadığını belirtti.

Bankalar artıyor
Aracı Kurumlar Derneği'nin yeni yönetimi ilk toplantısını Salı günü yapacak ve bu toplantıda başkan seçimi ve diğer görev dağılımları yapılacak. Yeni yönetim kurulu üyeleri arasında banka kökenlilerin ağırlığı da arttı. 11 üyeli yönetim kurulunda 4 banka kökenli aracı kurum yöneticisi yer alıyor. Bu arada 11 kişilik yönetim kurulu için 26 kişinin, 3 üyelik denetim kurulu üyeliği için de de 6 kişinin adaylığını koyduğu belirtiliyor.

Yeni Yönetim Kurulu üylerinden Yusuf Ziya Toprak, derneğin öncelikleri arasında Sermaye Piyasası Kanunu'nun bulunduğunu belirterek "Kanunun yeniden Meclis'e sunulması gerek. Hükümetin önceliklerinin neler olduğunu bilmek zor ama biz mesleğimiz icabı bir an önce kanunun günün ihtiyaçlarına uygun şekilde çıkmasını istiyoruz" dedi.

Berki Özmen ise temel hedefin sermaye piyasalarının büyümesini sağlamak olduğunu belirterek "Bizce Türkiye'nin istikbali bu piyasalarda. Bu piyasa gelişirse sanayiye fon akışı da büyüyecek" dedi. Piyasanın talep düzenine kavuşması gerektiğini de belirten Özmen, "Yabancılar diyoruz ama Türkiye'de de büyük fonlar var. Örneğin özel emeklilik fonları bunun bir ayağı. Yunanistan Borsası patlamasını yabancı fonlarla değil iç taleple yaptı. Burada Özel Emeklilik fonlarının ağırlığı da büyüktü" dedi.

Özmen ayrıca yatırımcının korunması ve piyasanın denetimi için Aracı Kurumlar Birliği'nin kurulması gerekliliğinin de altını çizdi. Aracı Kurumlar Derneği'nin gelişmeye ve değişmeye başladığını da belirten Özmen, "Bankalar da aramıza gelmeye başyadı. Derneğin avantajı çok daha fazla. Çünkü çoğunluğu temsil ediyor. Bu da bizi güçlü kılıyor" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır