kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'İstifa ettim sayın'
Hazine Müsteşarlığı görevinden emekliye ayrılan Dinçmen, ayrılma nedeni ile yapılan yorumların doğru olmadığını ifade etti. Geçtiğimiz hafta Hazine Müsteşarlığı görevinden emekli olan Yener Dinçmen, ayrılma nedenini sağlık sorunları olduğunu yalanladı.

Başak Sigorta'nın 40. Kuruluş yıldönümüne katılan Dinçmen sorularımızı yanıtlarken sağlık sorunları nedeniyle yorulduğu yönündeki yorumlarının doğru olmadığını ifade etti. Dinçmen, "Bakın sağlığım tamamen yerinde. En azından ben kendimi oldukça sağlıklı hissediyorum. Amerika'da bir operasyon da geçirmedim. Bu yönde çıkan haberler beni fazlasıyla üzdü" şeklinde konuştu. "Sağlığım ile ilgili açıklama yapanlar ancak doktor olursa bunlara inanın" diyen Dinçmen, ayrılma nedeninin kurulması beklenen hükümet ya da kurum içi bir anlaşmazlık olmadığını belirterek "Kurum içinde benim bir anlaşmazlığımın olması sözkonusu olabilir mi" dedi.

Türkbank ihalesiyle ilgili açılan soruşturma haberini bir gazeteden öğrendiğini de belirten Dinçmen, Eğer bu haber daha önce çıkmış olsaydı zaten istifa ederdim. Ben şerefli bir insanım. Bu nedenle siz beni emekliye ayrılmış değil de istifa etmiş farzedin dedi. Dinçmen emekliliğini istemesinin ardında yatan nedenin tüm spekülasyonlardan farklı olduğunu da belirterek "Bu konu ile ilgili açıklamayı daha sonra yapmayı düşünüyorum" dedi.

Görev verilirse yaparız
DİNÇMEN'in emekliliğini istemesinin ardından boşalan Hazine Müsteşarlığı koltuğu için ekonomi kulislerinde adı geçen isimlerden birisi Ziraat Bankası Genel Müdürü Selçuk Demiralp. Demiralp'e Başak Sigorta'nın Yıldönümü kokteylinde konu ile ilgili görüşlerini sorduk. Selçuk Demiralp "Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak görevimin başındayım" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Benim Hazine Müsteşarlığı'na getirilmemle ilgili olarak gerek basında gerekse eş dost çevresimde çeşitli söylentiler mevcut. Belirli konumlar için doğal adaylar, kamuoyunun o göreve uygun gördüğü isimler vardır. Sanırım benim ismim de bu kabil bir yorum içinde yer alıyor. Kamuda çalışan personelin geleceği görevle ilgili olarak çok fazla seçme şansı yok. Bugün buradayken yarın bir bakarsınız başka bir göreve getirilmiş olabiliriz. Bu konuda da verilen görevi seve seve yaparız."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır