kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Koleksiyon'a çevre ödülü
KOLEKSİYON Mobilya'nın tasarımcı ve sanayici üslubu Çevre Bakanı Fevzi Aytekin tarafından ödüllendirildi.

Bakan Aytekin geçtiğimiz gün Koleksiyon Mobilya'nın Büyükdere Tesisleri'ne gelerek "Çevre Beratı" ödülünü, Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Malhan'a takdim etti.

Malhan, eski ve metruk bir binayı restore ederek kurduğu Koleksiyon Mobilya tesislerinin bahçesindeki restoranda; Çevre Bakanı Aytekin'in yanı sıra, İstanbul valisi Erol Çakır, Tekirdağ Valisi Zeki Şanal, Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy, Sarıyer Kaymakamı Metin Alp'in de katıldığı bir yemek verdi. Koleksiyon Mobilya'nın buradaki restorasyon çalışmaları 1998 yılında Ağa Han Vakfı Mimari Ödül Yarışması'na aday da gösterilmişti.

Koleksiyon Mobilya'ya "Çevre Beratı" getiren etkinliklerin başında, Tekirdağ'daki üretim sahasındaki çevreci girişimler yer alıyor. Malhan, Tekirdağ'da 50 bin metrakerelik bölümü yeşil alan olarak koruyor. Bu sahada 2 bin çam, 150 mavi ladin, 100 ceviz ağacı ile 200 kök bağ, 10 bin metrekare çim ve çeşitli meyvelikler var. Yine burada kurulu özel tesislerde yaban keklikleri, yaban sülünleri yetiştiriliyor. Ayda 100 yaban sülününü ormana özgür bırakabilecek üretim kapasitesine sahip olan tesislerde meke ve kınalı keklik üretim denemeleri de yapılıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır