kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Geçici vergide son 2 gün
MALİYE Bakanlığı geçici vergide süre uzatımına gitmiyor. Ocak-Şubat-Mart dönemine ilişkin geçici vergi beyannameleri ve vergi ödemesinde son gün olan 15 Mayıs'ın hafta sonu tatiline gelmesi nedeniyle, beyanname verme ve vergi ödeme yükümlülükleri Pazartesi mesai saati bitimine kadar yerine getirilebilecek.

Maliye Bakanlığı, geçici vergi beyannamelerinini kolaylıkla verilebilmesi ve verginin yatırılması amacıyla gelir ve kurumlar vergisini tahsile yetkili bütün vergi dairelerinin tatil olmasına rağmen bugün de saat 17.00'ye kadar açık tutulması kararını aldı. Bu çerçevede, geçici vergi mükellefleri, bugün ve Pazartesi günü mesai saatleri içinde beyanname verip, vergi ödemesinde bulunabilecek.

Mükellefler geçici vergi beyannamelerini elden verebilecekleri gibi bağlı oldukları vergi daireleri adına taahhütlü olarak posta ile de gönderebilecek, vergilerini de tahsil yetkisi verilen bankalara ödeyebilecek.

Maliye Bakanlığı, geçici vergi kapsamında yaklaşık 2 milyon kişinin beyanname vermesini bekliyor. Bu arada ilk taksidin pazartesi akşamına kadar ödenmemesi halinde geciken her ay için yüzde 12 oranında gecikme faizi uygulanacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır