kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Sorun ekonomik değil, politik'
Ege Üniversitesi'nden 'Fahri Doktora' alan Koç, "Memleketin sorunu ekonomik değil, politik" dedi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, dünyada ekonominin tek pazar ve tek sisteme göre yönlendiğini, rekabetin ise büyük bir hızla arttığına işaret ederek, "Bu yarışta rakiplerimize göre daha hızlı ilerlemeliyiz. Bunun için de istikrarlı hükümete ihtiyaç var" dedi. Ege Üniversitesi Senatosu kararıyla Koç'a, eğitim, sağlık, kültür ve ekonomide gösterdiği başarılar ve katkılar nedeniyle Fahri Doktora unvanı verildi.

Koç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni bir seçimden çıktığını, bu seçimin ülkeye siyasi ve ekonomik istikrar getirmesini umut ettiğini söyledi. Dünya pazarlarında rakiplerin çetin savaş verdiğine işaret eden Koç, şöyle devam etti: "Ülkemiz yeni bir seçimden çıktı. Ümit ediyorum ki bizim ülkemizde de politik istikrar sağlanır. Çünkü bu memleketin sorunu, derdi ekonomik değil, daima politik olmuştur. Umarım bunlar terk edilir. Dünya bugün süratle tek pazar, tek sistem ve müthiş bir rekabete doğru gidiyor. Herkes her malı üretir hale gelmiştir. Maharet üretmek değil, ürettiğini satmaktır."

İzmir'in kendi hayatında özel bir önemi olduğunu da anlatan Rahmi Koç, holdingin de önemli merkezi haline geldiğine işaret etti.

Resimaltı:
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refet Saygılı "Ne mutlu ki bugün merhum Vehbi Koç'tan bize emanet olan Rahmi Koç'a fahri doktora unvanı vermek bana nasip oldu" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır