kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çok pahalıya patladı
Miloseviç'e verdikleri destek Yunanlılar'ın İngilizler'le arasını bozdu

NATO'NUN Kosova'ya düzenlediği hava operasyonunu desteklemeyen, hava sahasını kapatan Yunanistan'ın Amerika ve İngiltere ile arası açıldı. Amerika'nın Yunanistan dahil bütün Balkan ülkelerini "turistler için tehlikeli zor" olarak ilan etmesinden sonra, şimdi de İngiltere'nin vatandaşlarına yaptığı "Yunanistan'a gitmeyin" uyarısı Atina hükümetini çileden çıkardı.

"Seyahat yasağı" anlamına gelen İngiltere'nin bu "tavsiyeleri", Atina'da NATO karşıtı düzenlenen protesto gösterileri çerçevesinde yapılan ve bir kişinin ölümüne yol açan bomba eylemlerinden sonra açıklandı. Yunan Kalkınma Bakanı Evangelos Venizelos da İngiltere'yi eleştirirek misilleme yaptı: Vatandaşlarımız merkezinde her gün bomba patlatılan Londra'yı ziyaret etmeyin! Yarım ağız desteğiyle operasyona katılan Atina, NATO'nun baskılarından sonra NATO askerlerine dinlenme kampları açmasını kabul etti.

Köye bomba!
Öte yandan Kosova'da dün yaşanan en önemli gelişme, NATO'nun yeni bir yanlışlığı oldu. NATO uçakları Kosova'nın güneydoğusunda bulunan Prizren kenti yakınlarındaki Korisa köyüne misket bombası attılar. Sırplar'ın iddasına göre 100 sivil hayatını kaybetti. Hatayı yalanlamayan NATO sözcüsü James Shea, "Açıklama yarın" dedi.

STELYO BERBERAKİS


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır