kapat

15.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yeltsin yırtmak üzere
RUSYA'NIN 68 yaşındaki "hasta" lideri Boris Yeltsin, Başbakan Primakov'u görevden alarak yaptığı son manevrayla koltuğunu 'yine' koruyacağa benziyor.

Duma'da bugün "görevden azledilmesi" yönünde karar çıksa bile, Yeltsin'in paçayı kurtaracağı görüşü güçleniyor. Yeltsin'in azledilmesi için son karar mercii olan parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi, "u dönüşü" yaptı.

Rüşvet dağıtıyor
Çok sayıda Konsey üyesinin, Duma'ya bir mektup gönderip, "Ülkeyi daha derin bir istikrarsızlığa sürüklemek için Yeltsin'i azletmekten vazgeçin" demesi, Yeltsin'in oyunu kazanmak üzere olduğunun açık işareti. Azil konusunda son söz sahibi olan Federasyon Konseyi'ni bağlamak için Yeltsin'in rüşvet silahını kullandığı belirtiliyor. 178 üyeli konsey, federasyon içindeki cumhuriyet ve özerk bölgelerin başkanlarından, eyalet valilerinden oluşuyor. Kommersant Vlast gazetesine göre Yeltsin, elmas zengini Yakutistan cumhuriyetine ihraz vergisinden alınacak payı arttırmayı, Tataristan cumhuriyetine üretilen petrolün gelirinden daha fazla pay vermeyi, Federasyon Konseyi Başkanı Yegor Stroyev'in şehrine tarım kredileri açmayı vaad ediyor.

Birkaç hafta önce Yeltsin aleyhinde oy kullanacağını söyleyen faşist lider Vladimir Jirinovski'nin bir anda Yeltsin cephesine geçip 'NATO Rusya'ya savaş açacak, bu şartlarda kaos yaratmayın' demesi anlamlı bulundu. Jirinovski'ye yeni hükümette başbakan yardımcılığı önerildiği bildirildi.

SUAT TAŞPINAR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır