kapat

12.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
YILDIRIM bombaladı
"Transferde geçen sezonki hataları yapmayacağız. İç transferde yıllık en fazla 300 bin dolar (120 milyar lira) veririz." "30 Mayıs'tan sonra herkesle masaya oturabiliriz. Her kulüple takas da yapabiliriz. Sonuçta piyasayı yine biz belirleriz"

Ligde şampiyonluk heyecanı G.Saray'ın farkı açmasıyla azalırken, gözler transfer piyasasına çevrildi. Transfer deyince de, ilk akla gelen isim F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım. Geçen yıl Baliç, Moldovan, Murat Yakın, Dimas, Metin Diyadin, Sergen gibi yıldızları kadrosuna katan Yıldırım'dan herkes yine "transfer bombaları" bekliyor.

F.Bahçe Başkanı, transferde izleyeceği stratejiyi SABAH Spor'a anlattı:

"Geçen sezon Baliç'e verdiğimiz parayla transfer piyasasını biz belirledik. Bu sezon aynı hatayı yapmayacağız. Diğer kulüplerin maddi durumları iyi değil. İç transferde ilgilendiğimiz futbolcuların kulüpleriyle görüşmelerini bekleyeceğiz. Anlaşamazlarsa devreye gireceğiz. 31 Mayıs'tan önce hiç kimse bizden yerli transfer konusunda hareket beklemesin. Hiçbir futbolcunun pazarlık aracı olmayız. Oyuncu satmak isteyen kulüp de fiyat yükseltmeye çalışmasın. Etrafa saçacak paramız yok, bizi dipsiz kuyu sananlar da fena halde yanılıyor."

Başkan Yıldırım'dan takas sinyali
Yıldırım şöyle devam etti: "İç transferde yıllık en fazla 300 bin dolar (120 milyar lira) vereceğiz. Eski sözleşmeleri de gözden geçireceğiz. Futbolculara vereceğimiz paraları, onların bize ne verdiğine bakarak kararlaştıracağız. 1 milyon dolara anlaştığınız futbolcunun, kulüplere maliyeti vergisiyle beraber 1.4 milyon dolar. 2 yılda 2.8 milyon dolar. Kimse bu paraları karşılayamaz. F.Bahçe'nin geçen sezon naklen yayından aldığı para 12 milyon dolar, yıllık hasılat geliri ise ancak 4 milyon dolar. Bu bütçeye güvenip yapılacak transfer sınırlı. Artık futbolcular da kulüpler de takasa daha sıcak bakmak zorunda. Büyük kulüplerdeki oyuncuların transferi herkese heyecan verir."

Fenerbahçe Başkanı, başarıyı yakalamadan kulüpten ayrılmayacağını da belirterek, "Atletizm, bayan basketbol, kürek, boks gibi dallarda şampiyon olduk. Ama Türkiye'de herşey futbola endeksli. Önümüzdeki sezon hem ligde, hem kupada, hem de Avrupa'da başarılı olacak bir takım yaratacağız" diye konuştu.

Yıldırım, sözlerine noktayı koyarken yine anlamlı konuşmayı ihmal etmedi:

"Herşeye rağmen transfer piyasasını yine biz belirleriz."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır